kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
STERLIN
40,9668
BITCOIN
$70.652
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Ticaret odalarından kardeşlik imzası

Ticaret odalarından kardeşlik imzası
29.03.2012
0
A+
A-

LONDRA’DA gerçekleştirilen sürdürülebilir çevre ve yapı fuarı Ecobuild’e katılan Eskişehir Ticaret Odası heyeti, Londra Ticaret ve Sanayi Odası ile karşılıklı ticareti geliştirmek üzere ‘kardeş oda’ anlaşması imzaladı. Toplantıda Türkiyeli işadamlarının İngiltere ile ticarette karşılaştığı vize sorunu üzerine ortak çalışma kararı alındı.

Yürütülen yoğun çalışmaların sonucunda, 21 Mart Çarşamba günü Londra Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen imza töreniyle Odalar arası işbirliği anlaşması başlatıldı.

Eskişehir Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Temizsoy ve Birol Dindar tarafından temsil edildiği toplantıya, Londra Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Genel Müdür Yardımcısı Peter Bishop ve Dünya Ticaret Müdürü Annabel Fogden katıldı. Ayrıca toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok ve Türkiye Cumhuriyeti Londra Ticaret Başmüşaviri Yavuz Mollasalihoğlu da Eskişehir Ticaret Odası heyetine destek vermek için hazır bulundu.

Peter Bishop gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Eskişehir Ticaret Odası heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti ve Dünya Odalar Birliği’nde üstlendiği görev nedeniyle ATA Karneleri’nden sorumlu olduğunu, bu konuda Türkiye’deki sorumlu TOBB ile oldukça başarılı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Gerçekleştirilen işbirliği anlaşmasıyla, ilerideki dönemde Eskişehir ve Türkiye’yi kendi üyelerine tanıtabilmek adına Eskişehir Ticaret Odası’yla ciddi bir işbirliği yürüteceklerini ifade etti.

Eskişehir Ticaret Odası’nı temsilen konuşan Nuri Temizsoy, Londra’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, her iki Oda’nın üyeleri için fayda sağlayacak tüm çalışmalara açık olduklarını ifade etti. Ayrıca Temizsoy, Eylül ayında karşılıklı işbirliği çalışmalarının değerlendirilmesi için Peter Bishop’u Eskişehir’e davet etti. Genel Müdür Yardımcısı Bishop, daveti mutlulukla karşılayarak gelebileceğini belirtti.

‘VİZE KONUSU UTANÇ VERİCİ’

Görüşmede gündeme gelen bir diğer konu da Ecobuild kapsamında stand alanı satın alan; ancak vize verilmemesi nedeniyle fuara katılamayan Türk firmaları yetkilileriydi. Toplantıda Eskişehir Ticaret Odası heyeti tarafından gündeme getirilen konuya ilişkin Bishop, durumun kendileri için utanç verici olduğunu ve bu konuda hükümet nezdinde girişimde bulunacaklarını ifade etti. Bunun yanısıra Ticaret Başmüşaviri Mollasalihoğlu da konunun Türkiye Cumnuriyeti nezdinde kabul edilemez olduğunu ve Dışişleri Bakanlığı’nın konu hakkında bilgilendirildiğini söyledi. Ayrıca Eskişehir Ticaret Odası’nın İtalya Cumhuriyeti’yle gerçekleştirdiği vize anlaşması uyarınca, üyelerine uzun süreli ve çok giriş çıkışlı vize alabildiği uygulamanın paylaşılması üzerine, bunun devletlerce bile gerçekleştirilemeyen bir çalışma olduğu belirtildi ve Eskişehir Ticaret Odası bu anlaşmayı gerçekleştirerek üyelerine böyle bir hizmeti sunabildiği için tebrik edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.