kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4759
EURO
34,5661
STERLIN
40,4927
BITCOIN
$63.313
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Barones Ece’den kadınlara çok çalışın mesajı

Barones Ece’den kadınlara çok çalışın mesajı
29.03.2012
0
A+
A-

kadin1Britanya Türk Kadınları Derneği, Lordlar Kamarasında düzenlediği çay davetinde, hem “ Dünya Kadınlar Gününü” kutladı, hem de İngiliz politikacılarla, dernek üye ve dostlarını biraraya getirdi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Kıbrıs asıllı Türk Barones, Türk kadınının Britanya toplumundaki yerine değinerek İngiliz Parlamentosu’nda kadın oranının sadece yüzde 20’lerde kaldığına değinerek, oranı yükselltmek çin birlikte çalışma çağrısı yaptı. Birçok okulda , kurumda konuşmacı olarak bulunduğunu, kendi geçmişinden örnekler vererek, her insanın çok isterse, hedef edinirse varmak istediği yere erişeceğini belirten Barones Hüssein – Ece ,  “ Eğitim birçok kapıyı açan en iyi yoldur. Genç kadınlara mesajım, okula gidin ve çok çalışın. Size dikte edilip, yapma denileni değil, çok  istediğiniz, kafanıza koyduğunuzu yapın. Gerçek  potansiyelinizine kavuşana kadar  gayret edin. Erkek arkadaşlar bekleyebilir. Onlar bir yere gitmiyor. Çok çalışın” mesajını verdi.

Günün ana konuşmacısı ve aynı zamanda Koalisyon Hükümetinin , Lordlar Kamarasındaki “ Yüksek Öğrenim , Kadınlar ve Eşitlikler” sözcüsü Barones Verma söz alarak,  BTKD’nin düzenlediği anlamlı etkinlikte, Türk kadınları  arasında bulunmaktan memnunluk duyduğunu belirtti.  Barones Hüssein-Ece’nin Lordlar Kamarasına gelmesine çok sevindiğini kaydeden Barones Verma, kendisinin de Lordlar Kamarasındaki ilk Hint asıllı kadın üye  olduğunu, Türk barones ile aynı değer ve görüşleri paylaştıklarını ifade etti. “ Türkiye’de yönetici kademesindeki kadınların sayısındaki yükseklik memnunluk verici. Ancak, aile içi şiddet ne yazık ki ülkenizde çok yaygın. Kadınların topluma yararlı hale gelmesini, çalışmasını ve politik hayata atılmalarını candan destekliyorum. Politikanın kalbinde, yerel yönetim ve   hükümet yönetiminde çok daha fazla sayıda kadın görmek istiyoruz. Biz kadınlar dünyada  mali işlere el atmış olsaydık, bugünkü kriz ortamı olmazdı. “ diye konuştu.

Günün son konuşmacısı ise Hackney South ve Shoreditch Milletvekili Meg Hillier oldu. Türk Baronesi yıllardır tanıdığını kaydeden Hillier, seçim bölgesinin Britanya’nın en fazla Türkçe konuşulan bölgesi olduğunu belirterek, “ Türk ekonomisi yüzde 7’lik büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinin başında geliyor. Türkçe konuşan toplumun İngiltere’deki başarılarını memnuniyetle izliyoruz. House of Lords (Lordlar Kamarası) ve House of Commons’da (Avam Kamarasında) daha fazla Türk üye görmek istiyoruz. Topluma bir katkıda bulunmak, yardımcı olmak istiyorsanız beni arayın. Network’ünüzü en iyi şekilde yapmanıza yardımcı olurum” mesajını verdi.

Etkinliğe BTKD Onursal Başkanı Sefire Emel Çeviköz , KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı  ve eşi İhsan Tuncalı ile Lordlar Kamarası üyelerinden Barones Nicholson, Barones Maddock, Barones Miller, Barones Scott, Barones Randerson, Londra Büyükelçilik müsteşarı Meltem Büyükkarakaş, Aslı Güven,  Londra Büyük Şehir belediye meclis üyesi Joanne McCartney, Enfield Belediyesi üyesi Alev Cazım, Irak Türkmen  Cephesi İngiltere Temsilcisi Sundus Abbas, BTKD geçen dönem başkanı Servet Hassan  ile BTKD Başkanı Maviş Fuchs, üye ve dostlarından oluşan 80 konuk katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.