kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.541
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
13°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Partiler Türkçe sınavlar konusunda uzlaşamadı

İngiltere’nin önde gelen siyasi partileri iki yıl içinde kaldırılması planlanan Türkçe GCSE sınavları üzerinde anlaşmazlığa düştüler.

Partiler Türkçe sınavlar konusunda uzlaşamadı
23.07.2015
0
A+
A-
 İngiltere’nin önde gelen siyasi partileri iki yıl içinde kaldırılması planlanan Türkçe GCSE sınavları üzerinde anlaşmazlığa düştüler.
Joan Ryan (solda) ve David Burrowes

Joan Ryan (solda) ve David Burrowes

Save our exams TRMuhafazakâr Parti genel seçimlerden önce Türkçe GCSE ve A Level sınavlarının garanti altına alınacağının sözünü vermişti. İşçi Partisi ise dönemin Eğitim Bakanı Nicky Morgan’ın vaatlerini yerine getirmediği, hükümetin de kaldırılmasını istediği GCSE ve A Level sınavlarıyla ilgili geri adım atmadığı suçlamasında bulundu.

İşçi Partisi’nin Enfield North Milletvekili Joan Ryan dönemin Eğitim Bakanı Nicky Morgan’a atılması gereken adımlarla ilgili belirsizliklerin ortadan kaldırılması adına çağrıda bulunduğunu fakat Morgan’ın konuyu ele almadığını söyledi.

RYAN: “MUHAFAZAKAR PARTİ SEÇİM  SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMİYOR”

Muhafazakâr Parti’nin Enfield Southgate Milletvekili David Burrowes ısrarla Türkçe sınavların korunması gerektiği sözünü vermiş ve “politikacılara modern diller üzerinden siyaset yapmayı durdurmaları gerektiği” çağrısında bulunmuştu. Joan Ryan‘ın 5 Temmuz’da Eğitim Bakanlığı’na yazdığı mektupta “sözlü güvencelerin günümüzde artık geçerli olmadığı” vurgusunu yapmıştı. Ryan “inanıyorum ki o dönem görevde bulunan Eğitim Bakanı Nick Morgan’ın vaatleri sadece seçim öncesi politik yatırımdı. Hükümetin seçim öncesi verdiği vaatlerin şuan yarattığı karışıklığı gidermesi için adım atması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

EĞİTİM BAKANI MORGAN: “GARANTİ VERMEDİM”

Nicky Morgan’ın cevaben yazdığı mektupta “bakanlık olarak değişik dillerde yapılan GCSE ve A Level sınavlarının mümkün olduğunca muhafaza edilmesi için çalıştık” diyerek, Türkçe sınavların geleceği hakkında herhangi bir garanti vermediğini de sözlerine ekledi. Joan Ryan Eğitim Bakanı Nicky Morgan’ın bu sözlerini endişeyle karşıladığını söyledi.


Kampanyamızı desteklemek için tıklayın


Ryan “evet Morgan Türkçe sınavların geleceğiyle ilgili garanti vermedi. Yazdığım mektupta belirsizliğin ortadan kaldırılmasına dair bazı özel sorular sormuştum. Böylesine önemli bir konuda kendisinin adım atmaması endişe verici” diye yazdı.

Geçen hafta Muhafazakâr Parti Milletvekili David Burrowes ile Türk eğitimcileri biraraya geldi. Burrows kendi adına elinden geleni yapacağının sözünü verdi. Buluşmayı değerlendiren Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade, Okullardan Sorumlu Bakan Nick Gibb’in verdiği sözlerinin arkasında durduğunu dile getirdi. Yeni Türkçe müfredatın hazır olduğunu da dile getiren Burrowes, bunların nasıl ve ne zaman yapılacağının belirlenmesi gerektiğini söyledi.

The Office of Qualifications and Examinations Regulation (Ofqual) kurumunun Türk toplumuna karşı sağlaması gereken olanakların biran evvel hayata geçirmeleri gerektiğinin vurgusu yapıldı. Burrows bakanlığa konuyla ilgili baskı yapacağını Türkçe GCSEs ve A level sınavlarının düzenlenmesiyle ilgili daha yakın temas içerisinde olacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.