kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
STERLIN
41,0110
BITCOIN
$70.643
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Diploma denkliği

Diploma denkliği
22.03.2012
0
A+
A-

doktorlar.yunus.emrede1Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu’nun İngiltere kolu olan Anglo – Türk Sağlık Elemanları Derneği (ATHPA), Tıp Bayramı’nı Cumartesi akşamı bir seminer ve yemek ile kutladı.

ATHPA Başkanı Psikiyatr Müge Herrewegh, İngiltere’de görev yapan Türk sağlık çalışanlarını topluma tanıtmak ve daha iyi servis sunmak amacıyla bir sağlık rehberi hazırlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Derneğin kurucu üyeleri Turan Hüseyin ve Serdar Beklen de kutlamaya katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, NHS’de uygulanan yüksek kesintiler nedeniyle, düşük gelir grubundaki halkın bundan olumsuz etkileneceğinden kaygılı olduğunu söyledi. İngiliz makamları ile geçmişte hastanelerdeki tercümanların önemi üzerine temasa geçtiklerini belirten Demirok, eskiden Türkiye’de yaşayan halkın sağlık servisleri almak için yurtdışına çıktığını fakat artık Türkiye’nin sağlık turizminde önde gelen bir ülke olduğuna dikkat çekti.

İngiliz Parlamentosu Lordlar Kanadı üyesi Barones Meral Hüseyin-Ece’de doktorların seminerine katılarak, toplumda yaşlıların dil bilmemesi nedeniyle, sağlıklarının bozulduğunu, Türkçe konuşan toplumun Londra’da çok yaygın olmasına rağmen, karar mercilerine yeterince ‘görünür’ olmadığına, servislerde söz sahibi olabilmek için hep birlikte çalışmak gerektiğine dikkat çekti. Sağlık çalışanlarına diploma denkliği konusunda parlamentoda birlikte lobicilik yapma sözü veren Ece, değişim yaratmak için politikada olduğunu, toplum olarak ‘içine kapanık’ davranmaktan vazgeçmek gerektiğini söyledi.

Kanser Profesörü Mustafa Camgöz ’21’inci yüzyılda kanser ile yaşamayı öğrenmeliyiz’ başlıklı sunumunda meme kanserinde yüzde 25 oranında yanlış teşhis yapıldığına dikkat çekerek, mamografinin radyasyon yayması nedeniyle en iyi testin elle yoklama olduğunu söyledi.

Toplantiya T.C. Londra Müsteşarı Ahmet Sadık Doğan, Muavin Konsolos Bilal Çamlık, Eski Çalışma Ateşesi Aysegül Yesildağlar ve Liberal Demokrat Parti’den Turhan Özen de katıldılar. Anglo – Türk Sağlık Elemanları Derneği (ATHPA) şu anda Fransa, Avusturya, Kıbrıs, İngiltere ve Almanya olmak üzere 5 ülkede ağa sahip. Londra’daki Tıp Bayramı kutlamasına Fransız Türk Doktorlar Derneği’nden İncigül Conrad ve Derya Gürsel de bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.