kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4796
EURO
34,8400
STERLIN
40,6676
BITCOIN
$64.391
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
8°C
LONDRA
8°C
Kapalı
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Altan Kemal: ‘Plan yapan veraset vergisini ödemez’

Alton & Co sahibi muhasebeci Altan Kemal, İngiltere’de herkesin veraset vergisine hazırlanması gerektiğini söylüyor

Altan Kemal: ‘Plan yapan veraset vergisini ödemez’
15.05.2015
0
A+
A-

finansbanner2

Alton & Co sahibi muhasebeci Altan Kemal, İngiltere’de herkesin veraset vergisine hazırlanması gerektiğini söylüyor
Alton & Co Altan Kemal

Alton & Co’un sahibi muhasebeci Altan Kemal

Toplumumuzda ev, para ve şirketleri olan insanların, hayatlarının sonuna geldiklerinde bu malvarlıklarını eş, akraba ve dostlarına nasıl dağıtacaklarını planlamaları son derece önemlidir.

Mayıs 2015’te hala geçerli olan kurallar çerçevesinde toplam malvarlığı 325 bin sterlini aşan insanların Veraset Vergisi (Inheritance Tax) ödemeleri zorunlu.

Ancak Alton & Co şirketinin sahibi Altan Kemal, Britanya’daki Veraset Vergisi sistemini “gönüllü bir vergi” olarak tanımlıyor ve ekliyor: “plan yapanlar bu vergiyi ödemez”.

Evli çiftler arasında uygulanmayan Veraset Vergisi, bir kişinin çocuklarına bıraktığı mal varlıklarda ise 325 bin sterlinin üzerindeki miktarlardan yüzde 40 düzeyinde kesiliyor.

VASİYETNAME ÇOK ÖNEMLİ

“Ev, araba, yatırım hesabı, şirket hisseleri ya da değerli eşya gibi mal varlığı olan herkesin bir vasiyetname hazırlaması çok önemli. Eşler arasında bir kesintisi yapılmıyor olsa da çocuklar için hazırlık yapılması şart.


Veraset vergi planınızın 3 adımı

1) Servetlerinizi gözden geçiyoruz

2) Ölüm anında nelerin olacağını netleştiriyoruz

3) Size vasiyetname önerisi hazırlıyoruz


“Bu çocuklarınız için vakıf fonu dediğimiz ‘trust fund’ açarak yapabileceğimiz bir işlem olabilir, ya da başka bir yöntem olabilir.

“Çoğu kişi Veraset Vergisine ‘gönüllü vergi’ diyor çünkü plan yapanlar bu vergiyi vermez, ancak kanunlar çok titiz ve bizim de bilgilendirme sorumluluğumuz var. Şeffaf olmamız şart; tam bir avukat gibi işlememiz gerekiyor.”

TÜRKİYE’Yİ KAPSAMIYOR

Britanya kanunlarının veraset konusunda oldukça titiz olmasına rağmen Altan Kemal, toplumlarımızı ilgilendiren önemli bir konuda müjdeyi veriyor ve kanunların Türkiye’deki hesapları bağlamadığını söylüyor: “Britanya’daki Veraset Vergisi, Türkiye’de tutulan para ve mülkleri kapsamıyor.

“Toplumumuza mensup insanların Türkiye’de tutukları Dolar, Sterlin ya da Euro hesapları uygulamadan muaf tutuluyor.”

Kennington Lane’deki binasından çalışmalarını sürdüren Alton & Co’ya 020 7582 3000 no’lu telefondan ya da www.alton.co.uk adresinden ulaşılabilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.