kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3688
EURO
34,7360
STERLIN
40,6619
BITCOIN
$58.801
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
17°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nden ilham veren ‘Çocuk sanat Sergisi’

19.04.2024
0
A+
A-

16 Nisan Salı günü, çocuklar, aileler ve toplum üyeleri, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM) tarafından Tottenham Hotspur Stadyumu’nda düzenlenen Çocuk Grubu Sanat Sergisi’nde bir araya geldi.

Genç öğrenciler, Londra’nın Wood Green bölgesindeki IAKM merkezinde bulunan Tugay Hurman Sanat Atölyesi’nde öğretmen Nida Yanıkoğlu Cergelat tarafından düzenlenen sanat derslerine katıldılar.
Katılımcıların görmesi için 6 ila 16 yaşları arasındaki genç öğrenciler tarafından gururla oluşturulan 50’den fazla eser sergilendi, eserler renkler, tarzlar ve kavramlar açısından çeşitlilik gösterdi.

IAKM Başkanı İbrahim Has, etkinliğe katılan konukları karşılayarak, “Bugün burada sergilenen çocuklarımızın sanatını kutluyoruz ve onurlandırıyoruz, bu eserleri sizlerle birlikte keyifle izleyebiliyor olmamız, öğretmen Nida’nın liderliği altında bir yıllık bir süreç sonucu gerçekleşmiştir” dedi.

Has ayrıca, “Kendinizi ve duygularınızı ifade etmenin en iyi yollarından biri Sanat’tır, kendilerini ve doğayı anlamak, kendilerini anlarken özgüvenlerini ve kültürlerini geliştirebilmektedirler…” diyerek ekledi.
Has, derslere destek olan herkese, çocukların annelerine ve tabii ki sevgili öğretmenimize bu yolculukta çocuklarımıza rehberlik ettiği için en büyük teşekkürü sundu.

Öğretmen Nida Yanıkoğlu Cergelat, “78 öğrencimle birlikte muhteşem bir resim sergisi düzenledik. Bugün buradayız çünkü kıymetli çocuklarımızın aylar boyunca verdiği emeklerin meyvesini toplamak için ürettikleri resimlerin sergisindeyiz. Çocuk sergileri, sadece çocukların bir şeyler çizip bunları izleyicilere sunmak için bir yer olmanın ötesindedir. Bu sergiler aynı zamanda çocukların bireysel emekleriyle sanatsal eserler ortaya koyduğu, kendi gelişimlerini değerlendirebildiği ve bu üretimin geri dönüşlerini diğer insanlardan aldığı bir yerdir. Bu sergiler, entelektüel bir üretim sunumu platformu olarak değerlendirilmelidir, çünkü burada çocuklar ürettikleri eserlerin keyfini çıkarır ve yaratıcı süreçlerini sergiler.

Hepinizle burada olmaktan dolayı teşekkür ederim, hepinizle bir arada olmaktan çok mutluyum. Her bir öğrencim benim için özel bir yere sahip ve ayrıca ebeveynlerimize teşekkür ederim ve bir kez daha bugün burada olmanız için teşekkür ederim” dedi.

Etkinliğe, yerel belediye başkanları Enfield Belediye Başkanı Suna Hurman ve Haringey Belediye Başkanı Lester Buxton da katılarak, genç öğrencilerle sergide buluştu. Aileler, arkadaşlar ve topluluk üyeleri, özel bir akşamda stadyumda genç öğrencilerin başarılarını kutladılar. Başkan Has, sergi afişini sanat atölyesine adı verilen Tugay Hurman’ın eşi Eylem ve kızı Masal’a hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.