kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$64.126
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti
30.11.2023
0
A+
A-

Dünyanın üç kıtasından gelen Atatürkçüler, Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu çatısı altında bir araya gelerek 7. kuruluş yıllarında birlik, beraberlik ve dayanışma kararlılıklarını bir kez daha vurguladılar. Almanya’da tüzel kişiliğini kazanmış olan Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP), İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ev sahipliğinde Londra’da düzenlenen 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Türkiye’nin ve dünyanın içinde bulunduğu zorlu şartlara rağmen yurt dışındaki faaliyetlerine ve çalışmalarına aksatmadan devam edeceğini açıkladı.

 

Toplantıya katılan ADDP üyesi dernek temsilcileri, Atatürkçü düşünceyi dünyanın dört bir yanındaki diğer Atatürkçü derneklerle birlikte çocuklara ve gençlere tanıtmak için kararlı olduklarını belirttiler. Bu amacı gerçekleştirmek adına yurt dışında yaşayan gençler arasında dayanışma ve bilgi alışverişi için en kısa zamanda ADDP bünyesinde bir gençlik komitesi kuracaklarını ifade ettiler.

Toplantıda, Genel Kurulun sadece seçim için değil, aynı zamanda Atatürkçü düşünce doğrultusunda yeni ve kalıcı fikirlerin üretildiği bir buluşma olmasına özen gösterildi. Özellikle Türkiye’de bilimsel eğitim yerine “fıtrat” eğitimine ağırlık verilmesi ve Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına karşı çıkan yargı kurumları sorunları ele alındı. Dernek temsilcileri, Türkiye’nin içinde bulunduğu çıkmazdan, sadece Atatürkçü düşüncenin gösterdiği yol ile çıkabileceğini vurgulayarak, bu doğrultuda Türkiye Genel Merkezi ADD ve diğer demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelmeleri ve ortak çalışma yapmalarının önemini vurguladılar. Bu konuda girişimde bulunmaya hazır olduklarını belirttiler.

ADDP Yönetimi, Genel Kurul Toplantısı dolayısıyla kendilerine kutlama mesajları gönderen E. Büyükelçi Onur Öymen, E. Amiral Türker Ertürk ve E. Edebiyat Öğretmeni ADD Türkiye üyesi Hasan Pektekin’e teşekkür etti.

Genel Kurul Toplantısı sonrasında gerçekleştirilen Cumhuriyet’in 100. yıl kutlaması yemeğine, o gün Londra’da bulunan Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Süreyya Turan da davet edildi. ADDP’nin çevrimiçi programına konuşmacı olarak katılıp destek veren Sn. Turan’a Londra’daki katılımı için teşekkür edildi.

ADDP’nin 2. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’na katılan ve orada temsil edilen Atatürkçü Dernekler şunlardır:

– İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği

– İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği

– Amerika Atatürk Derneği

– Florida Türk Amerikan Derneği (ABD)

– Güney Kaliforniya Türk Amerikan Derneği (ABD)

– Atatürk Kültür ve Gençlik Evi – AGEV (Almanya)

– Karlsruhe Atatürkçü Düşünce Derneği (Almanya)

– Filizler Atatürkçü Düşünce Türk Kültür Derneği (Kosova)

– Norveç Atatürkçü Düşünce Derneği

– Vorarlberg Atatürkçü Düşünce Derneği (Avusturya)

Dernekler, yurtdışında Mustafa Kemal Atatürk’ün daha yakından tanınması ve daha iyi anlaşılabilmesi için yapacakları ortak çalışmalarda ve projelerde, sosyal medya ve teknolojiyi daha etkili kullanma yollarında birbirlerine destek olacaklarını bildirdiler.

  1. Olağan Genel Kurul Toplantısı ve seçimleri sonucu yeni şekillenen ADDP Yönetim Kurulu görev dağılımı aşağıdaki gibidir:

– Başkan: Jale Özer Swailes – İngiltere ADD

– 1. Başkan Yardımcısı: İlknur Boray – Amerika Atatürk Derneği

– 2. Başkan Yardımcısı: Mustafa Sönmez – İsveç ADD

– Genel Sekreter: Pelin Balolu – Norveç ADD

– Sayman: Serap Arabacı – Karlsruhe ADD

– Üye: Haydar Ahi – Vorarlberg ADD

– Üye: Meral Taştekin – Osnabrück AGEV

 

**Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:**

– Ferhat Derviş – Filizler Atatürkçü Düşünce Türk Kültür Derneği

– Vega Sankur – Güney Kaliforniya Türk Amerikan Derneği

– Canan Ozaktay – Florida Türk Amerikan Derneği

 

**Denetim Kurulu Asil Üyeleri:**

– Dr. Ali Tekin Atalar – İngiltere ADD

– Macide Akay

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.