kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4182
EURO
34,7855
STERLIN
40,6399
BITCOIN
$58.009
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Orta şiddetli yağmur
14°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere’deki Kıbrıslı Türkler Remembrance töreninde yer aldı

İngiltere’deki Kıbrıslı Türkler Remembrance töreninde yer aldı
14.11.2023
0
A+
A-

Haringey topluluğu, 12 Kasım Remembrance Pazar günü Wood Green savaş anıtında, en üstün fedakarlığı yapanlara saygı göstermek için bir araya geldi. Son derece duygusal ve dokunaklı bir tüm inançları içeren törende, Saat 11:00’de anıtın tabanına çelenkler konulmadan önceki iki dakikalık sessizliği başlattı.İngiltere’deki Kıbrıslı Türkler, bu yıl Londra genelinde birkaç farklı mekânda çelenkler bırakarak, son birkaç yıldır giderek artan katılımlarını sürdürdüler. 

Kuzey Londra’nın iki lideri, Enfield Belediye Lideri Nesil Caliskan ve Haringey Belediye Lideri Peray Ahmet, Edmonton ve Wood Green’deki törenlerde çelenk bıraktılar. Enfield Belediye Başkanı Ahmet Dourmoush, resmi olarak Bexley Belediye Başkanı olarak iki törende yer alarak Sidcup’ta bir çelenk bıraktı ve ardından Welling’deki bir törene katıldı. Türk Kadınlarının Yardım Derneği (TWPA) temsilcisi Semahat Mustafa da çelenk bıraktı. TWPA temsilcileri üç ek yerde çelenk bıraktı.

Ayrıca, Haringey topluluğu ve inanç gruplarından dualar ve okumaların yanı sıra ulusal marş olan God Save The King’in seslendirilmeden önce ilahi söylemeler de vardı. Haringey Belediye Lideri Cllr Peray Ahmet, Haringey Belediye Başkanı Cllr Lester Buxton ve Haringey’in Yardımcı Lejantı Kaptan Peter Baker RNR, RD’nin de katıldığı çeşitli yetkililer, anıtın tabanına çelenk bıraktı.

Hornsey ve Wood Green için milletvekili Catherine West, Cllr Dawn Barnes (LIB) ve eski Spurs ve İngiltere oyuncusu ile kulüp elçisi/efsane Ledley King de Wood Green’deki bu anma töreninde çelenk bırakarak saygılarını sundular. Türkçe konuşan toplum üyeleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.

Törene katılan TWPA Londra Gazete’ye şu açıklamayı yaptı: “TWPA, Kuzey Londra’nın Barnet, Enfield Edmonton Green, Enfield Town ve sevgili Haringey savaş anıtındaki dört farklı anma günü hizmetinde, Kıbrıs Türk Anma Derneği adına temsilen katıldık.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.