kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4869
EURO
34,7268
STERLIN
40,5944
BITCOIN
$56.933
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Perşembe Hafif yağmur
14°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Adam Niazi: Muhasebecilikten Yazarlığa, ‘Stratejik İş Liderliğini’ herkese ulaştırma hikayesi

Adam Niazi: Muhasebecilikten Yazarlığa, ‘Stratejik İş Liderliğini’ herkese ulaştırma hikayesi
13.11.2023
0
A+
A-

Genç yazar Adam Niazi, eğitimi erişilebilir kılmak ve stratejik iş lideri olma yolunda temel bilgileri paylaşmak amacıyla kaleme aldığı yeni kitabı “Becoming A Strategic Business Leader: The Ultimate All-In-One Guide” ile dikkat çekiyor. Niazi, kitabı hakkında ve yazarlık serüveni hakkında şu önemli bilgileri Londra Gazete ile paylaştı:

Adam Niazi, Güneydoğu Londra’nın Lewisham bölgesinde doğdu ve Catford’da büyüdü. Bu bölgede kendisine yakın bir Türk Kıbrıs topluluğu bulunan Niazi, çocukluğunda Türk kültürünü ve dilini öğrenmek amacıyla Dr. Fazil Türk Okulu’na katıldı ve birçok Türk arkadaşıyla ömür boyu sürecek bir yakınlık kurdu.

Anne ve babası, yüksek öğrenim almamış şekilde Birleşik Krallık’a göç etti ve bu nedenle eğitimi hayatın temel taşlarından biri olarak benimsemelerini sağladılar. Stabilite ve iyi bir iş düşüncesiyle, matematik gibi mantıklı konuları okulda sevdiği için, 16 yaşında bir Muhasebeci olmak istediğini fark etti. Bu kararı, aynı zamanda babasının balık ve cips dükkanını işletmesine yardımcı olma isteği de etkiledi. Adam Niazi, üniversitede muhasebe ve finans okuyarak lisans derecesi elde etti ve aynı zamanda bir Türk arkadaşıyla ilk işini kurdu.

Lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra, iş bulmanın kolay olacağını düşündü, ancak yanılmıştı. ‘Ahmed Niazi’’ ismiyle 100’den fazla başvuru yapmasına rağmen, bir iş bulmakta zorlandı. Ancak kararlılıkla dolu olan Adam, yaklaşık 20 kopya CV’si ve yeni takma adı “Adam” ile birlikte iletişim bilgilerini ve “Beni işe alın” yazılı büyük bir işareti yazdı. Bu işareti ve CV’leri Londra şehrindeki iş çıkış saatinde yüksek ve görünür bir şekilde tutarak, birçok kişi fotoğraf çekti ve bu olaylar Twitter (şimdi X olarak bilinir) platformunda viral hale geldi ve iki iş teklifi aldı.

Yıllar sonra, Adam Niazi artık Chartered & Certified Accountant (ACCA) olarak nitelendirildi ve yatırım bankacılığı sektöründe çalışıyor.

Londra Gazete olarak Adam’a bu soruları sorduk:

Adam Niazi’ye yazar olma yolunu açan şey neydi? Yazma serüveninizi şekillendiren kişisel deneyimler veya etkiler var mı?

Bir arkadaşıma, ACCA sınavlarından biri olan ‘Stratejik İş Liderliği’ sınavını geçmekte zorlandığında ona yardım etmeyi kabul ettim. Onun bu sınavı geçmesindeki başarım, diğer insanlara stratejik iş lideri olmanın temel bileşenlerini öğretme isteğimle birleşince, bir kitap yazma isteği doğdu. Sonuçta, neden eğitim herkes için erişilebilir olmasın ki?

Kitabı yazmaya başladığım ilk andan, her anımda yazmaya adanmış bir yılın ardından sonunda yeni kitabım “Becoming A Strategic Business Leader: The Ultimate All-In-One Guide by Adam Niazi” için dünya çapında ön sipariş verilebilir olduğunu gururla duyurabilirim. Kitap, 3 Aralık 2023 Pazar günü piyasaya sürülecek. Kitabı bulabileceğiniz perakendeciler ve kitap hakkında daha fazla bilgi, www.Strategic-Business-Leadership.com adresinde mevcuttur.

Kitap yazmak büyük bir başarıdır. İlk fikirden kitabın tamamlanıp yayınlanmasına kadar olan yolculuğu nasıl tarif edersiniz? İlk kitabını yayımlamayı düşleyen genç yazarlara hangi tavsiyelerde bulunursunuz?

Kitabı yazmanın, önemli bir zaman, tutku ve özellikle yayın aşamalarında sürekli çaba gerektirdiğini buldum.

Başlangıçta zorlayıcı bir görev gibi görünse de, kitap yazmaya başladığınız nedeni hatırlamak, sizi yazmaya devam etmeye motive edecektir. Benim için, her bir iş lider adayının bilmesi gereken her şeyi içeren kapsamlı bir araç setini erişilebilir kılabileceğim fikri beni motive etti. Kitap bilinçli bir şekilde kısa ve öz tutmak istedim. Kitabın, tipik kitap okuyucusu olmayanlar için bile kolay okunabilir olmasını istedim.

Yayın aşamalarıyla ilgili olarak, araştırmalarım iki seçenek sundu: Birçok yayıncıya kitabınızı sunabilirsiniz, umarız kitabınızı her açıdan sevdiklerini düşünürler ya da kendi kendinize yayın yapabilirsiniz. Bir yayıncıya başvurup kitabımın içeriğinin yetersiz olduğunu ve kelime sayısının iki katı olması gerektiğini söyleyen bir yayıncı ile iletişime geçtikten sonra, kendi kendine yayıncılığı seçmeye karar verdim. Kişisel olarak, kitabımın içeriğinden ve değerinden memnundum. Kendi yayıncılığım daha fazla araştırma ve çaba gerektirdi, ancak 21 yaşında bir mezun olduğumda sahip olduğum aynı kararlılıkla hareket ettim. ISBN numarası satın aldım, kapak sayfamı tasarladım ve ardından bir dağıtıcıyla iletişime geçtim. Kitabımın şu anda Amerika’nın en büyük kitap perakendecisi ‘Barnes & Noble’ da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki çevrimiçi perakendecilerde satışta olduğunu gururla söyleyebilirim.

Genç yazarlara verebileceğim son tavsiye, kendinize sadık kalmaktır. Bu, kitabınızın içeriğine, kariyer seçiminize, genel yaşam seçimlerinize veya takma ad kullanma seçimlerinize sadık kalmak anlamına gelebilir. Örneğin, kariyerimizin başlangıcından itibaren takma ad kullanmam, kendim için fırsatları en üst düzeye çıkarmak için benim için bir yol olmuştur. Ahmed Niazi adını taşımak, her zaman benim için büyük bir onur olmuştur. Türk kökenime ve dedeme bir selam niteliğindedir. Kitabın son sayfasında, “Teşekkürler” adlı bölüme dedeme ve Türk adımıza bir saygı olarak yer verdim.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.