kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4855
EURO
34,6895
STERLIN
40,5881
BITCOIN
$57.178
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Perşembe Hafif yağmur
14°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu: ”10 Kasım’da Atatürkçü İdealler Aydınlanıyor”

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu: ”10 Kasım’da Atatürkçü İdealler Aydınlanıyor”
08.11.2023
0
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümsüzlüğünün 85. yılında saygı, sevgi, minnet ve özlemle andı. Platform tarafından yapılan açıklamada, 10 Kasım’ın yas günü olmadığı, aksine Atatürkçü Düşünce’nin daha iyi anlaşıldığı ve büyüdüğü bir anma günü olması gerektiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamanın, onun düşünce sistemini, problemlere bakış açısını, çözüm tekniklerini, kişiliğini ve inançlarını incelemekle başladığı belirtildi. Atatürkçü düşüncenin en belirgin özelliği olarak, aklın ve bilimin ışığında gelişmeye açık bir yönlendirmeyi simgelediği ve her Cumhuriyet kuşağının yaşam biçimi olarak değerini koruyacağı ifade edildi.

Açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece askeri dehasının ötesinde, imparatorluktan ulus, Cumhuriyet yaratabilmiş olmasının önemine vurgu yapıldı. Atatürkçü düşünce sistemine ve gerçekleştirdiği devrimlere olan bağlılığın, aydınlanma, çağdaşlık, modernleşme, eğitim, hak, hukuk, adalet, emek, üretim ve barış gibi temel değerleri içerdiği ifade edildi.

Açıklamada, “Atatürkçülük”ün tabulaştırmak değil, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini benimsemek, eksiksiz olarak uygulamak ve ödünsüz yürümek olduğu belirtildi. Yurt dışında yaşayan Türklerin, gençlere Atatürk’ün düşünce sistemini ve devrimlerini öğreterek onları bu değerleri bir yaşam biçimi olarak benimsemelerine yardımcı olma görevi olduğuna dikkat çekildi.

Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası ile Atatürkçü düşüncenin sonsuza kadar var olacağını vurgulayarak, onun aziz hatırasının Türk milletinin gönlünde ebediyen yaşayacağını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.