kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4768
EURO
34,8126
STERLIN
40,7229
BITCOIN
$57.402
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Orta şiddetli yağmur
14°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

KTGAB KKTC Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı ile toplantı yaptı

KTGAB KKTC Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı ile toplantı yaptı
08.11.2023
0
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere Başkanı Nafiya Horozoğlu ve Asbaşkanı İsmayil İbrahim, Kuzey Kıbrıs’ın Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda KTGAB tarafından hazırlanan öneri raporları Bakan Ataoğlu’na sunuldu ve değerlendirildi. Ayrıca, 2024 yılında KTGAB’ın gerçekleştireceği etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Toplantının ana gündem maddelerinden biri, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk gençlerin karşılaştığı asimilasyon meselesiydi. KTGAB, İngiltere’deki Kıbrıslı Türk gençlerin Kuzey Kıbrıs’ı bir turizm destinasyonu olarak daha etkin bir şekilde tanıtmalarını önerdi. Bu, Kuzey Kıbrıs’ın turizm potansiyelini gençler arasında daha geniş bir şekilde duyurmayı amaçlıyor.

Ayrıca, “think tanklar” adı altında oluşturulacak gençler arası çalışma grupları da gündemdeydi. Bu gruplar, Kıbrıslı Türk gençlerin fikirlerini paylaşmaları ve projeler geliştirmeleri için bir platform sağlayacak. Gençler arası “think tanklar,” Kıbrıs Türk gençlerinin önerilerini daha etkin bir şekilde dillendirmelerine olanak tanıyacak.

Toplantıda ele alınan bir diğer konu ise askerlik bedeliydi. 2020 yılında bin pound olarak belirlenen bedelli askerlik ücreti, geçtiğimiz Aralık ayında 4 bin pound’a yükseltilmişti. KTGAB, gençlerin bu süreci daha kolay atlatmaları ve bedelli askerlik ücretinin tekrar bin pound seviyesine indirilmesini önerdi.

Bu görüşmeler, İngiltere’deki Kıbrıslı Türk gençlerin Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına katkıda bulunma isteği ve KTGAB’ın gençler arası işbirliği için attığı önemli adımları yansıtıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.