kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3810
EURO
34,7768
STERLIN
40,6744
BITCOIN
$59.406
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
15°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Barbie, sahibi Kıbrıslı Türk olan GINA Shoes’un pembe terliklerini giyiyor

Barbie, sahibi Kıbrıslı Türk olan GINA Shoes’un pembe terliklerini giyiyor
20.08.2023
0
A+
A-

Bu yazın küresel gişe rekorları kıran filmi şüphesiz Barbie oldu. Mattel’in ikonik moda bebekleri Barbie’den ilham alan bu fantastik komedi filmi, dünya genelindeki gişelerde 1.2 milyar doların üzerinde bir hasılat elde ederek birçok rekor kırdı.

Barbie’nin görünümleri arasında ayakkabıları da bulunuyor ki bu ayakkabılar da birçok konuşmayı beraberinde getirdi, özellikle Robbie’nin filmden giydiği iki dikkat çekici pembe terliği. Bu ayakkabılar sahibi Türk Kıbrıslı olan GINA Shoes tarafından tasarlandı ve üretildi.

Parlayan topukları Swarovski kristalleriyle süslenmiş ve terliğin üst kısmında oyuncu bir pembe tüy süslemesi bulunuyor. GINA, bu el yapımı lüks ayakkabısını 795 pound fiyatla satıyor. Başka bir GINA Shoes tasarımı olan Margot da Barbie filmine dahil edildi. Malibu’ya benzer şekilde, Margot da zarif bir pembe kurdele ile vamp kısmındaki tüyleri değiştirilmiş yüksek topuklu pembe saten bir terliktir. Bir çifti 695 pound fiyatla satın alabilirsiniz, ancak bekleme listesine katılmanız gerekecek.

Mehmet Kurdaş ve GİNA Shoes

1924 doğumlu Mehmet Usta, 9 yaşında babasını kaybettikten sonra kunduracılığa önce köyünde başlayacak ve daha sonra ise amcasının Lefkoşa’daki atölyesinde devam edecekti. Lefkoşa’daki atölye 1890’dan beri bu işi yapıyordu. Mehmet Usta, 1952 yılına geldiğimizde aşık olduğu kızla evlenmesine izin verilmediği için çok kızarak Australya’ya kaçmaya karar verecek ve oraya gitmek için ilk önce Londra’ya gitmek zorunda kaldı.

Orada gemi beklerken tanıştığı bir İsviçreli hemşireye aşık olunca Avustralya macerasından vaz geçerek Londra’da kalmaya karar verecekti. İlk önceleri mesleğini, yaşadıkları tek odalı flatta başlayan Mehmet Kurdaş’ın işe başladığında elinde sadece bir dikiş makinesi ve cebinde 5 sterlin varmış. Kullanılmış ayakkabıları alır, parçalara ayırır, kendi ayakkabısını yaparmış. İşe, işte böyle yaptığı ayakkabıları satarak başlamış. 1954’te ise ilk atölyesini açmış. Sıra kendi ayakkabısına marka bulmaya geldiğinde ise o dönemin en ünlü yıldızlarından olan ve Mehmet Usta’nın hayranı olduğu Gina Lollobrigida’dan esinlenerek Gina ismini kullanmaya başlamış.

Bazı yazarlar Mehmet Kurdaş’dan stiletto topuklarının mucidi olarak da bahsediyorlar. Bu iddiaya göre Mehmet usta ince topukların kolay kırılmasını önlemek için ahşapların içine stilettoya yani ince kamaya benzer alüminyum çiviler koymuş ve böylece topukların boylarını da daha yükseklere çekmeyi başarmış. Mehmet Kurdaş işlerini fabrikasından yıllarca idare etmiş ve bir dükkana ihtiyaç duymadan ünlü butiklere ve modacıların vitrinlerine ayakkabılarını kodurmayı başarmıştı.

Yavaş yavaş işi devralan oğuları Altan, Attila ve Aydın’ın teşvikiyle Gina adıyla ilk delüx dükkanlarını ise 1991 yılında Chelsea’deki Slaone Square’da açacaktı. Bunu kısa zamanda Harrods’daki butik izlemişti. Şu an Gina’nın Londra dışında Los Angles, Dubai ve Katar’da da butikleri vardır. Peristeronalı ayakkabıcılar kralı Mehmet Kurdaş, 2010 yılında hayata gözlerini kapadı ancak ardında, sosyeteye en az bin- bin beş yüz sterlin arası fiyatlara satılan, yılda 40,000 ayakkabı üreten koskoca bir Dünya Markası bırakarak.

Lady Diana ve GINA Ayakkabıları

İlk GİNA mağazası 1991 yılında Londra’nın prestijli Knightsbridge bölgesinde açıldı ve üç yıl sonra merkez mağaza konumu olarak 189 Sloane Street’e taşındı. 1999 yılında GİNA, Mayfair’in Old Bond Street’indeki koutur salonunu açtı ve web sitesine göre, “19 karat beyaz altın tokalı, 36 prenses kesim elmasla süslenmiş terliklerin” de bulunduğu görkemli bir koleksiyona sahipti. Bu koleksiyon, Guinness Rekorlar Kitabı’nın onları “o dönemin en pahalı ayakkabıları” olarak kabul etmesine neden oldu.

Geçmişteki prenseslerden biri olan Prenses Diana, GİNA’nın erken dönem hayranlarından biriydi. Moda anlayışı ve kraliyet statüsü küresel medya ilgisini çekti, onu bir ikon haline getirdi ve bir çift GİNA ayakkabısıyla sıkça fotoğraflandı.

Mehmet Kurdash (sol)

Bugün GİNA’nın lüks el yapımı kadın ayakkabıları, botları, sandaletleri ve aksesuarları dünya genelinde satılmakta olup müşteri tabanı arasında Madonna, Diana Ross, Kate Winslet, Cardi B, Emma Watson ve Billie Eilish gibi birçok ünlü isim bulunmaktadır. Son dönemdeki ünlü işbirliği Beyonce ile yapıldı. R&B kraliçesi, GİNA couture tarafından özel olarak tasarlanmış çizmeleri giydi ve bu çizmeleri Richard Quinn kıyafetiyle birleştirerek Renaissance Dünya Turu sırasında giydi.

GİNA ayakkabıları, Catwoman’den Wonder Woman’a ve 007 James Bond serisine kadar birçok filmde yer aldı, bunlar arasında Casino Royale de bulunuyor. Barbie ile gerçekleştirilen en son işbirliği, GİNA markasının görünürlüğünün dünya genelinde büyümeye ve parlamaya devam etmesini sağlayacak.

Film hala seçkin sinemalarda gösteriliyor ve dijital yayın ABD için – ve umarım Birleşik Krallık için de – bu yılın Eylül ayında yapılacak. Eğer henüz filmi izlemediyseniz, rahatınızdan izlemek için evinizde izleme fırsatınız olacak.

Attila, Aydin and Altan Kurdash

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.