kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$64.069
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Aysu Türkoğlu, şimdi Kuzey Kanalı’nı geçmeye hazırlanıyor

Aysu Türkoğlu, şimdi Kuzey Kanalı’nı geçmeye hazırlanıyor
01.08.2023
0
A+
A-

Türkiye ile İngiltere arasındaki İngiliz Kanalı’nı geçen en genç Türk yüzücü unvanını zaten elinde bulunduran Aysu Türkoğlu, şimdi İskoçya ile Kuzey İrlanda arasındaki su yolu boyunca yeni bir yolculuğa çıkıyor.

İngiliz Kanalı’nı geçmekten çok daha büyük bir başarı olarak kabul edilen bu zorlu görevde, 22 yaşındaki yüzücü, 9 Ağustos ile 14 Ağustos arasındaki bir günde, Kuzey İrlanda kıyılarından başlayarak dalgalı suları aşarak İskoçya sahiline ulaşmayı umuyor.

Başarılı olursa, Türkoğlu Kuzey Kanalı’nı fetheden ilk Türk kadın olacak.

“Önceleri sadece İngiliz Kanalı’nı geçmeyi düşünüyordum ve Türkiye’de diğer yüzme etkinliklerime devam edecektim, çünkü sponsor bulma süreci beni zihinsel olarak yormuştu,” dedi Anadolu Ajansına.

“Ancak geçişi tamamladıktan sonra fark ettim ki henüz yolculuğumun başında bile değilim. Kendime dedim ki, ‘Güçlüsün, devam et kızım.'”

Türkoğlu şu anda Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta, dünyanın en zorlu yedi yüzme rotası arasında yer alan bu yolculuk için hazırlık yapıyor.

“İngiliz Kanalı için soğuk su yüzüşleri için yoğun antrenmanlar yaptığım için soğuk bir bölgeye gitmenin bana avantaj sağlayacağını düşündüm,” diye açıkladı.

“Ayrıca uzun bir mesafe istiyordum, bu yüzden Kuzey Kanalı fikri aklıma geldi.”

Normalde insanlar Kuzey Kanalı’nı, Japonya’daki Tsugaru ve Hawaii’deki Kaiwi’yi en sona saklarlar, çünkü bu üçü Oceans Seven zorlukları arasında en zor yüzme rotalarıdır, ekledi.

Oceans Seven, dünyanın dört bir yanındaki yedi su yolu yüzme görevinden oluşan bir maraton yüzme meydan okumasıdır.

Türkoğlu zaten İngiliz Kanalı’nın 33 kilometrelik (20,5 mil) mesafesini tamamlamış ve şimdi odak noktasını Kuzey Kanalı’ndaki yeni görevine yönlendirmiştir.

Daha önce Kuzey Kanalı’nı geçen en yaşlı Türk erkek unvanını taşıyan Kamil Alsaran, ona geçiş sırasında eşlik edecek.

Bu geçiş, yaklaşık olarak 36-40 kilometre (22-24 mil) olacak ve su sıcaklığı 12-14°C (54-57) olacak, bu da İngiliz Kanalı’ndan çok daha soğuk bir sıcaklıktır.

Bu önemli yüzme etkinliğine biraz daha bir hafta kalmasına rağmen, Türkoğlu eğitim sürecindeki ilerlemesinden dolayı umutlu. İstanbul’daki Küçükyalı plajından Heybeliada adasına ve geri dönen turu tamamladı. Bu yolculuk 12.7-13.4°C (54.8-56.1°F) su sıcaklığında yaklaşık altı saat sürdü.

Yüzücü, soğuğa vücudunu uyum sağlamak için başka yollar da buldu.

“Ben ve babam İngiliz Kanalı geçişi için yaptığımız gibi bir küvet bulduk. O küveti kuyudan aldığımız suyla doldurduk ve içine bir poşet buz koyduk. Yaklaşık bir buçuk saat boyunca içinde kaldım,” diye açıkladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.