kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3828
EURO
34,5746
STERLIN
40,4597
BITCOIN
$59.943
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

ULEZ: Hurdaya çıkarma desteği hakkında bilmeniz gerekenler

ULEZ: Hurdaya çıkarma desteği hakkında bilmeniz gerekenler
01.08.2023
0
A+
A-

ULEZ Hurdaya Çıkarma Desteği Genişletiliyor: Çocuk Yardımı Alanlar ve 50 Çalışanın Altındaki İşletmeler de Hak Sahibi Olacak

29 Ağustos’ta Londra’nın tamamını kapsayacak şekilde genişleyecek olan Ultra Düşük Emisyon Bölgesi’nde (ULEZ) günlük 12.50 sterlinlik ücret ödemek zorunda kalmamak için destek almak isteyenler için ULEZ hurdaya çıkarma desteği şimdi daha fazla kişiye ulaşacak.

Child Benefit alanlar ve 50’den az çalışana sahip işletmeler, yalnızca kendi işlerini yürütenler ve “mikro işletmeler” değil, artık hak sahibi olacaklar.

ULEZ hurdaya çıkarma desteği hakkında bilinmesi gerekenler:

Uyumluluk Temel olarak, uyumsuz araçlar şunlardır:

  • Euro 3 standartlarını karşılamayan motosikletler (2007 öncesi modeller)
  • Euro 4 standartlarını karşılamayan benzinli araçlar (2006 öncesi modeller)
  • Euro 6 standartlarını karşılamayan dizel araçlar (2015 öncesi modeller)
  • Otobüsler, yolcu taşımacılığı yapan araçlar ve kamyonlar Euro VI standartlarını karşılamalı veya bölge içinde seyahat etmek için günlük 100 sterlin ödemelidir.

Uyumsuz aracınız varsa, ya bölge içinde seyahat etmek için günlük ücret ödeyecek, aracınızı değiştirecek ya da başka bir ulaşım yöntemi bulacaksınız.

Hak sahipleri Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın 110 milyon sterlinlik hurdaya çıkarma desteğinden yararlanabilecek kişiler, hurdaya çıkartılan bir otomobil için 2,000 sterline kadar ve bir motosiklet için 1,000 sterline kadar alabilirler. Tekerlekli sandalye kullanılabilen araçlar için de 5,000 sterline kadar hibe verilmektedir.

Hurdaya çıkarma desteğinden faydalanmak için, bir Londra belediyesinde yaşamanız ve aşağıdaki yardımlardan birini veya daha fazlasını almanız gerekmektedir:

  • Child Benefit, Çocuk Vergi Kredisi dahil
  • Universal Credit, İşsizlik Yardımı, Konut Yardımı ve Çalışma Vergi Kredisi dahil
  • Bakım Yardımı
  • Engellilik Yaşam Yardımı

Aynı zamanda 50’den az çalışana sahip işletmeler, “mikro işletmeler” ve kendi başına çalışan kişiler de destekten faydalanabilir. Londra’da kayıtlı adresi olan ve bir van veya minibüs kullanan hayır kurumları da hak sahibidir.

Bu kategorilerde 5,000 ile 9,500 sterlin arasında hibe imkanı bulunmaktadır.

Hurdaya çıkarma desteği hakkında daha fazla bilgi için TfL web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ULEZ genişlemesi: Tartışmalı iddialar inceleniyor ULEZ nedir ve genişlemesi neden tartışmalı? 1 Haziran’da duyurulan hurdaya çıkarma desteği genişlemesi hakkında konuşan Bay Khan, “ULEZ uygulaması sürecinde Londralıların sesini dinledim ve bu haftadan itibaren Child Benefit alan neredeyse bir milyon aile ve 50 çalışana kadar olan küçük işletmeleri de hurdaya çıkarma desteğinden yararlandırmaya başlıyorum” dedi.

City Hall kaynaklarından BBC, Bay Khan’ın ULEZ genişlemesinin Londralılar üzerindeki etkisini azaltmanın, hava kalitesi ve iklim değişikliği konusundaki politikanın etkinliğini azaltmadan başka yollar aradığını anlamaktadır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.