kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.848
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

ATMB Başkanı Vehbi Keleş; Yurtdışında var olmak isteyen Türk firmalarına önerilerde bulundu

ATMB Başkanı Vehbi Keleş; Yurtdışında var olmak isteyen Türk firmalarına önerilerde bulundu
25.07.2023
0
A+
A-

Yurtdışında başarılı olmanın temel adımlarından birinin, hedef pazarı ve müşteri segmentlerini iyi anlamak olduğunu belirten Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı ve Gima UK CEO’su Vehbi Keleş; “Detaylı bir pazar araştırması yaparak, rekabet analizi, tüketici talepleri, yerel yasal düzenlemeler ve kültürel farklılıklar gibi faktörleri değerlendirebilirsiniz. Bu sayede, stratejik kararlarınızı doğru şekilde alabilir ve pazarın gereksinimlerine uygun ürün ve hizmetler sunabilirsiniz.” dedi.

Marka ve imaj oluşturmanın son derece önemli olduğu dile getiren Vehbi Keleş; güçlü bir marka kimliği oluşturmanın, ürün veya hizmetinizin farklılaşmasını sağladığını ve hedef pazarda tanınabilirlik kazanmaya yardımcı olduğunu kaydetti.

Yerel pazarlarda uygun marka stratejileri belirleyerek, güvenilirlik ve kalite algısı oluşturulması gerektiğini söyleyen ATMB Başkanı; mutlaka yerel iş ortakları edinilmeli diyor.

Yerel iş ortakları başarınızı artıracaktır

“Yurtdışındaki pazarlarda yerel iş ortakları bulmak, başarınızı artıracak önemli bir adımdır. İyi bir yerel ağ oluşturarak, distribütörler, satış temsilcileri, tedarikçiler veya yerel ortaklarla işbirliği yapabilirsiniz. Yerel iş ortaklarının bilgi birikiminden ve yerel pazarı anlama konusundaki deneyimlerinden faydalanarak, hedeflediğiniz pazarda daha etkin bir şekilde var olabilirsiniz.”

“Yurtdışında var olmak için etkili bir pazarlama ve iletişim stratejisi de oluşturmanız gerekmektedir. Hedef pazarda uygun kanalları kullanarak, hedef kitlenize ulaşmalı ve ürün veya hizmetlerinizi doğru şekilde tanıtmalısınız. Bölgesel fuarlar, ticaret heyetleri, dijital pazarlama ve yerel medya gibi araçları kullanarak markanızın bilinirliğini artırabilirsiniz.”
 
“Yurtdışında başarılı olmanın en önemli faktörlerinden biri, kaliteli ürün veya hizmet sunmak ve müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Müşteri geri bildirimlerine dikkat ederek ürün veya hizmetlerinizi sürekli olarak iyileştirmeli ve yerel müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde adapte etmelisiniz.”

Yurtdışında markalaşmanın Türk firmaları için birçok avantajı da beraberinde getirdiğini kaydeden Keleş “Yurtdışında markalaşan Türk firmaları, kendi sektörlerinde öncü bir konuma gelerek rekabette avantaj sağlayabilirler. Bir firma için, müşteriler arasında bilinirlik, güven ve tercih edilirlik çok önemli. Bunu da olumlu anlamda markalaşarak edinebilirler.” dedi.

 ATMB ticaret ağlarının oluşmasına destek veriyor

Avrupalı Türk Markalar Birliği olarak, Avrupa’da faaliyet gösteren Türk firmalarının yurtdışında markalaşmasını desteklemek amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini açıklayan ATMB Başkanı Vehbi Keleş bu bilgilendirme seminerlerini yaptıklarını açıkladı.

Keleş “Avrupa’daki diğer Türk veya İngiliz iş dernekleri, yerel ticaret odaları ve işbirliği platformları ile aktif bir iletişim içerisindeyiz. Bu sayede Türk firmaları arasında işbirliği fırsatları oluşturarak, ortak projeler ve ticaret ağları kurmalarını destekliyoruz.” dedi.

“Kısa bir zaman  önce Ticaret Müşavirliğimiz ile ortaklaşa Türkiye’nin ihracat teşviklerine yönelik bir seminer düzenledik .Seminerimize  yoğun bir katılım oldu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.