kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.940
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

“DEJA VU KABARET” dünya prömiyerini Londra’da gerçekleştirdi

“DEJA VU KABARET” dünya prömiyerini Londra’da gerçekleştirdi
25.07.2023
0
A+
A-

Alara Köroğlu’nun yazdığı, Sofie Zaragoza’nın yönettiği “DÉJA VU KABARET” oyunu 20 Temmuz 2023 akşamı Saat:19.30’da The Red Lion Theatre Leytonstone‘da, Off The Beat Productions çatısı altında, seyircilerin yoğun ilgisi ile, Londra’da dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Ağaçlarla, çiçeklerle, yeşilliklerle kaplı bir parkın derinliklerinde, yalnız bir oyuncu gösterisine hazırlandı. Dünyanın altında, toprağın ortasında; gece geç saatlerde yapılan çarpıcı bir kabare gösterisi ile karşılaşıyoruz. Sahnede izlediğimiz oyuncular, seslerini susturmak için her türlü yolu deneyen zorbalarla karşı karşıya gelirken; oyun alanı hem bir sığınak, hem de bir savaş alanı haline dönüştü.

Tiyatro oyununa izleyici olarak katılan Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu ve İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale Özer, yorumunu şu sözlerle özetledi:

”Dünyadaki her canlı çok değerlidir; ağaçlar insanlar için çok kıymetlidir. Nefes aldığımız sürece dünyaya, doğaya, yaşadığımız coğrafyaya saygı ve sevgi duyarak yaşamalıyız.

İnteraktif oyunu izlerken kendimizle, geçmişimizle, hatta geleceğimizle yüzleştik, duygu dolu anlar yaşadık, eğlendiğimizi sandık, ama finalde yüzümüze tutulan aynada donduk kaldık. “DEJA VU KABARET” ekibinin sahnede oluşturdukları muhteşem enerji ile bizlere tuttukları ayna çok özeldi.


Mümkünse dünya üstünde yaşayan tüm insanların “DÉJA VU KABARET” müzikalini izlemesini tavsiye ediyoruz. Alara Köroğlu “DEJA VU KABARET” oyununun yazarı olarak, tanıklık ettiği gerçeklerden yola çıkarak, yüreğinden taşanları bizimle paylaşmış. Böylece ortaya izlenmesi keyifli, düşündürücü, çarpıcı, büyük emek verilen, sahnelerde ender rastlanan bir müzikli oyun çıkmış. Alara Köroğlu oyunun hem yazarı, hem gözlemcisi, hem de oyuncusu olarak hepimizin yüreklerinde iz bıraktı. Yaklaşık iki saat süren oyunda tüm ekip arkadaşları ile bir ve bütün olarak, bizlerin sahneden gözü, kulağı ve yüreği oldular.

Sofia Zaragoza, böylesine bıçak sırtı ve zor bir oyunu harika yönetmiş, oyun kurgusuna seyircileri hazırlarken hem gerçek bina içindeki alanları, hem de oyuncuların ruh hallerini çok iyi yönetip kurgulamış. Cyrus Atkinson müzikleri harika bestelemiş, ayrıca canlı performansla sahneden seyircilerle muhteşem paylaşıyor. Çok etkili ve oyunun ruhuna uygun afişi de Gabe Brecan yapmış.

“DEJA VU KABARET” oyununu izlemek için Alara Köroğlu’nun annesi ve babası, İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncuları ve yönetmenleri olan Şenay Saçbüker Köroğlu ve Hüseyin Köroğlu da Türkiye’den oyunu izlemek için geldiler. Onlar da sahnede artık meslektaşları olan canları Alara Köroğlu’nu izlerken duygu dolu anlar yaşadılar.

Alara Köroğlu’nu ve tüm oyun ekibini dünya prömiyerlerini gerçekleştirdikleri gecede İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Azerbaycan Evi Başkanı Dr. Ali Tekin Atalar, meslektaşları ve Londra’lı tiyatroseverler yalnız bırakmadılar. Tüm ekibi içtenlikle kutluyoruz. İngiltere’de; Londra’da, bizlere özlediğimiz, bir Cumhuriyet çocuğu olan Alara Köroğlu önderliğinde muhteşem anlar yaşattılar. 

Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.” Mustafa Kemal Atatürk.

Atatürk’ün  çocukları da gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Ata’sının  izinden giderek sanatın her dalında başarılara  imza atıyorlar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.