kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2696
EURO
34,7700
STERLIN
40,4476
BITCOIN
$63.740
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Çarşamba Kapalı
21°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

6. Kıbrıs Türk Kültür Festivali, binlerce katılımcıyla renkli şölene dönüştü

6. Kıbrıs Türk Kültür Festivali, binlerce katılımcıyla renkli şölene dönüştü
03.07.2023
0
A+
A-

Londra’da 2017 yılında ilk kez düzenlenen ve pandemi nedeniyle son iki yıldır çevrimiçi gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali, bu yıl da büyük bir coşkuyla ve binlerce kişinin katılımıyla  Enfield’de bulunan Donkey Lane’de gerçekleşti. 2 Temmuz Pazar günü düzenlenen festival, Kıbrıs Türk Toplumunun köklerini ve kültürünü gururla sahiplenerek her sene olduğu gibi bu sene de ünlü sanatçılar ve birbirinden lezzetli geleneksel yemeklerle dolu unutulmaz bir gün vaat etti.

KIBRIS TÜRK KÜLTÜR FESTİVALİ, LONDRA’DA RENKLİ BİR KUTLAMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bu yıl Noyanlar Group of Companies ana sponsorluğunda düzenlenen 6. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileri tarafından anlamlı katılım desteği oldu. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel de festival’e katıldı. 

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) tarafından düzenlenen festivalde, Kıbrıs Türk toplumunun zengin kültürel mirası kutlandı. 6. Kıbrıs Türk Kültür Festivali, Türk okulların gösterileriyle, ünlü sanatçıların katılımıyla, lezzetli geleneksel yemeklerle, el sanatları sergisiyle, folklor gösterileriyle, milli, dini ve kültürel değerlerimizin yerli ve yabancı misafirlerle buluştuğu unutulmaz anılar yaşatmayı hedefledi. Festivalde ünlü isimlerin sahne aldığı birçok etkinlik yer aldı.

Festival’de, ünlü sanatçılar Işın Karaca, Eylem, Ali Babutsa, Gazi Set, Memze, Hatıralar, Fadıl Topaloğlu ve daha birçok isim sahne aldı. Ayrıca Mid Summer Ball etkinliği kapsamında Dj Ramsey, Havva, Dj Eren, Tony Perry ve birçok değerli Türk ve yabancı Dj, gençlere eşsiz bir müzik ziyafeti sundular.

Kıbrıs Türk kültürünü, el sanatları ve yiyeceklerden oluşan ürün stantları ve halk dansları performanslarıyla sergileyen ve elde edilecek gelirin İngiltere’de yer alan Türk okullarına ve Türkiye’de meydana gelen depremde zarar görenlere bağışlanacağı festivalde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’ne teşekkür ederek festivalin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı. 

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Kenan Nafi ve festival komitesine kendisini davet ettiği için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kültür ve geleneklerimizin ortaya konulduğu bu güzel festivalde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Stantları gezerek sizinle sohbet ettiğimde farklı nesillerin sevgisini ve heyecanını gördüm. İngiltere’nin başkentinde bu güzel olayı gerçekleştiren herkesi tebrik ediyorum” dedi. 

İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türkleri için festivalin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, festivallerin sosyal buluşma ve farklılıkları bir araya getirme bakımından önemli olduğunu söyledi. “Sizin birlikteliğiniz, dayanışmanız siyasi ve ekonomik anlamda da fevkalade önemlidir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, gelecek kuşakların köklerini, kimlik ve kültürlerini öğrenmeleri için festivallerin önemli bir araç olduğunu kaydetti.

Festivalde bir konuşma  yapan Başbakan Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak her zaman vatandaş odaklı düşündüklerini belirterek, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklere seslenerek, “Sizlerin de rahatlığı için KKTC’de neler yapabileceğimiz konusunda durmadan çalışıyoruz” dedi.

Üstel, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türk vatandaşlarla uzun bir aradan sonra tekrardan buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi ve “Sizlerin varlığı bizlere güç vermektedir” şeklinde konuştu.

Başbakan Üstel, gurbette yaşamanın ne kadar zor olduğunu iyi bildiklerini belirterek “Bizler KKTC’de nasıl daha güzel günlere gidebiliriz diye çalışmalarını yapıyoruz” dedi ve yurt dışında yaşam süren Kıbrıslı Türkler için de projeleri olduğundan bahsetti. 

Üstel , “Sizlerle gurbette de olsanız, birlik ve beraberliğin bozulmaması, gençlerimizin kültürlerinden uzaklaşmamaları adına düzenlenen böylesine anlamlı bir etkinlikte beraber olmaktan duyduğum mutluluğu ifade eder, konsey yetkililerine gönülden teşekkürlerimi sunarım” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.