kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5808
EURO
35,0133
STERLIN
40,8104
BITCOIN
$64.378
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Kuzey Londra’da NHS’e bağlı Türkçe konuşan hastalar için hasta katılım grubu kuruldu

Kuzey Londra’da NHS’e bağlı Türkçe konuşan hastalar için hasta katılım grubu kuruldu
06.06.2023
0
A+
A-

İngiltere’de Ulusal Sağlık Servisi (NHS) tarafından hastaların sağlık sistemine erişimini kolaylaştırmak amacı ile PPG (Patent Participation Group) yani Hasta Katılım Grupları uzun süredir hizmet vermektedir. Türkçe konuşan nüfusun yoğun olduğu Kuzey Londra’nın Enfield bölgesinde ilk kez İngilizce dışında bir dilde Hasta Katılım Grubu kuruldu. Türkçe konuşan toplumun sağlık hizmetleri konusunda daha fazla söz hakkı sahibi olmasını kolaylaştıracak olan Turkish PPG’nin kurulmasını sağlayan NHS yetkilileri bu konudaki sorularımızı cevapladı.

PPG yani Hasta Katılım Grubu nedir?

İngiltere’de bütün doktor muayenehanelerinde (GP)hastaların görüş ve düşüncelerini temsil etmeyi amaçlayan bir Hasta Katılım Grubu (PPG) bulunmaktadır.
PPG,  aldığınız tüm sağlık hizmetleri ve muayenehanen ile ilgili konuları görüşmek üzere düzenli olarak bir araya gelen bir grup hastadan oluşmaktadır. Grup, sunulan hizmetler hakkında geri bildirim sağlamak ve geliştirebilecek yollar önermek için doktorlar ve personellerle yakın işbirliği içinde çalışmaktadır.

Hasta Katılım Gruplarına kimler katılabilir?

PPG, muayenehanelere kayıtlı olan tüm hastalara açıktır. Her yaştan ve her kesimden hastanın katılımını ve görüş ve deneyimlerini paylaşmasını memnuniyetle karşılamaktadırlar. Katılmak için herhangi bir özel beceri veya niteliğe ihtiyacınız yok – sadece katılmaya ve katkıda bulunmaya istekli olmanız yeterli.

Hasta Katılım Gruplarının çalışmaları nelerdir?

Grup, genellikle ayda bir kez olmak üzere düzenli olarak toplanır ve toplantılara grubun bir üyesi başkanlık eder. Toplantılar tüm PPG üyelerine açıktır ve ilgilendikleri konuları tartışmak, mahalle doktorları ve tüm klinik hakkında geri bildirim sağlamak  eleştiri ve önerilerde bulunmak için bir fırsattır.

Okurlarımız Türkçe Konuşan Hasta Katılım Grubuna nasıl katılabilirler?

Email üzerinden bizlere ulaşarak üye olabilir veya sosyal medya dan Turkishppg etiketlerinde bizi takip ederek ve çok kısa süre içinde 004474  numaralı telefondan ve whatsapp üzerinden de  bilgi alabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.