kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5106
EURO
34,5587
STERLIN
40,4027
BITCOIN
$62.853
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

BTKD Anneler Günü’nde deprem fonuna bağışta bulunanlara sertifika verdi

BTKD Anneler Günü’nde deprem fonuna bağışta bulunanlara sertifika verdi
23.05.2023
0
A+
A-

Ishtar Restaurant’ta düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Koray Ertaş’ın eşi Sevcan Ertaş ile çok sayıda üye ve dernek dostu katıldı. BTKD Başkanı Servet Hassan, Derneğin Şubat ayındaki deprem sonrası duyurduğu bağış fonuna üyelerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, depremzedelere 9 bin sterlin yardımda bulunduklarını açıkladı.

Londra’da kurulu etkin sivil toplum kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD), pandemiden önce Türkiye ile eşzamanlı olarak gerçekleştirdigi geleneksel “Anneler Günü” yemeğini, 4 yıl aradan sonra düzenleyerek depremzedeler yararına  etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Türkiye’de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri nedeniyle bir hafta gecikmeyle kutlanan “Anneler Günü” yemeği, West End’in tanınmış restoranlarından Ishtar’da yapıldı. BTKD’nin Onursal Başkanı, geçtiğimiz aylarda görevine başlayan Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın eşi Londra Sefiresi Sevcan Ertaş ile Derneğin eski başkanları, üyeler ve ailelerinin katıldığı etkinliğin gelirinin 6 Şubat’da meydana gelen depremden etkilenenler yararına üç ayrı kuruma bağışlanacağı açıklandı.

BTKD Başkanı Servet Hassan, Yönetim Kurulu üyeleri Funda Aksanoğlu, Sevgül Özkor, Mihrişah Safa, Itır Sökmen ve Deniz Harput’un ev sahipliği yaptığı etkinliğe hanımlar büyük ilgi gösterdiler. 

“Bugün düzenlenen etkinliğin çok kıymetli bir anlamı var”

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Derneğin Onursal Başkanı Sefire Sevcan Ertaş misafirlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı ve annelerin Anneler Günü’nü kutladıktan sonra başarılı çalışmalarını duyduğu BTKD üyeleri ile tanışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek;

“Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Beni de bu büyük ailenin bir parçası yaptığınız için çok teşekkür ediyorum. Daha nice etkinliklerde birlikte olmak dileğiyle” dedi. 

Sefire Ertaş, Derneğin 2002 yılından bu yana büyük özveriyle çalışarak organize ettiği etkinliklerden elde ettiği geliri ihtiyaç sahiplerine ve özellikle çocukların eğitimine bağışladığının altını çizerek, şunları söyledi;

“6 Şubat sabahı çok kötü bir güne uyandık. Deprem hepimizde çok derin yaralar bıraktı. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hepimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Böyle büyük felaketleri Allah bir daha yaşatmasın. Bugün düzenlenen etkinliğin çok kıymetli bir anlamı var çünkü toplanan gelir depremzedelere bağışlanacak. Hepinize desteginiz için çok teşekkür ediyorum”

“Depremzedeler üzerinden siyaset yapılmasından büyük üzüntü duyduk”

Konuşmasına Anneler Günü’nü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başlayan BTKD Başkanı Servet Hassan deprem nedeniyle bu yıl Anneler Günü’nü buruk geçirdiklerini ifade ettiği konuşmasında depremzedeler üzerinden siyaset yapılmasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. 

Başkan Hassan, “Kimbilir kaç çocuk bu yıl Anneler Günü’nü annesiz geçirdi? Kaç anne Anneler Günü’nde çocuklarının yerine mezar taşlarına sarıldı? Bunları düşündükçe yüreğimiz parçalanıyor. Depremzedelerin yaşadıkları bunca acı, bunca kayıp yetmezmiş gibi ardından bizim inancımıza, gelenek ve göreneklerimize yakışmayan söylemlere maruz kalmaları hepimizi çok üzdü. Bu süreçte daha duyarlı ve sağduyulu davranılmasını diliyorum.

Yıkım çok büyük, o oranda da depremzedelerin de ihtiyaçları çok büyük. Depremzedeleri kaderlerine terk edemeyiz. Onların yıllar boyunca bizim desteğimize ihtiyacı olacak. Bunu unutmayalım!” diyerek yardım faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğini vurguladı. 

Derneğin, bugüne dek AFAD, AKUT ve AHBAB derneklerine 1000’er sterlin gönderdiğini, ardından ÇİM (Çocuk İyilik Merkezi), Mor Yerleşke ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Dernegi’ne de 1000’er sterlin bağışta bulunduğunu ifade eden Hassan, bu etkinlikten elde gelirden de Darüşşafaka, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Acil İhtiyaç Projesi Vakfı’na 1000’er sterlin bağışlayacaklarını açıkladı.

“Bir anne bir milletin kaderini değiştirebilir”

Yurtdışı 2’nci tur oy verme işleminin başlaması nedeniyle etkinliğe katılamayan Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ve diplomat eşi Özge Atahan etkinliğe gönderdikleri mesajda Anneler Günü’nü kutlayarak “Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın gösterdiği gibi, bir anne bir milletin kaderini değiştirebilir. Geleceğimizin, birlik ve beraberliğimizin en önemli mimarları olan, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerin ve çocuğu olmasa da yüreğinde anne şefkati taşıyan tüm kadınların Anneler Günü’nü kutlar, saygılarımızı sunarız” dediler.

Daha sonra BTKD Başkanı Servet Hassan, Derneğin Deprem Fonu’nuna bağışta bulunan herkese destekleri için teşekkür etti.  BTKD Deprem Fonu’nun ana bağışçıları olan Servet ve Levent Hassan, Suzan ve Yaman Ünver, Funda Aksanoğlu, Emine Arslan, Sevgül ve Duygu Özkor, Maviş ve Marcel Fuchs ile Refiye ve Turgut Velettin’e Londra Sefiresi Sevcan Ertaş tarafından birer plaket verildi. 

Derneğin kuruluşundan itibaren BTKD’nin her zaman yanında ve destekçisi olan Ishtar Restaurant’ın sahibi işadamı Engin Servi’ye de Anneler Günü etkinliğinden hiç bir ücret almayarak BTKD Deprem Fonu’na verdiği destek için alkışlar arasında teşekkür plaketi takdim edildi. 

Tanınmış DJ Hasan Aslan’ın müziği ile devam eden etkinlik yine depremzedeler yararına düzenlenen piyango çekilişi ile sona erdi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.