kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
STERLIN
40,4059
BITCOIN
$64.086
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Big Has, Channel 4’ya konuk olarak meşhur Kıbrıs köftesini pişirdi 

Big Has, Channel 4’ya konuk olarak meşhur Kıbrıs köftesini pişirdi 
29.03.2023
0
A+
A-

Ünlü şef Jamie Oliver’ın eski öğrencisi, Hasan Semay’ın (Big Has) ağız sulandıran yemekler üretmek için Kıbrıs mirasını kazdığı, canlı tatlar, ilham verici tariflerle ile tanınmaktadır. 

Genç aşçı, 27 Mart Pazartesi akşamı Chanel 4’de yayınlanan Jamie Oliver’in ‘Jamie’s £1 Wonders’ programına konuk olarak, Kıbrıslıların meşhur ‘Kıbrıs köftesi veya patates köftesi’ olarak bilinen yemeğini pişirdi. 

Jamie Oliver ‘Jamies £1 Wonders’ programı ile, mutfakta bütçemizi kontrol etmemize yardımcı olmak için, malzemeleri daha da ileriye götüren süper basit ipuçlarından tüm aile için muhteşem yemekleri uygun bir bütçeyle sunuyor.

Hızlı kızartmalar, doyurucu güveçler ve lezzetli makarnalar için Jamie’nin denenmiş ve test edilmiş tariflerini içeren bu yemeklerin tümü, porsiyonu bir pound’dan daha ucuza geliyor ve kesinlikle ailenizin yeni favorileri olacak.

Jamie’nin kendi tariflerinin yanı sıra konuk şefler Miguel Barclay, Gennaro Contaldo, Karan Gokani, Chetna Makan, Big Has ve Georgie Hayden de kendi 1 sterlinlik harikalarından bazılarını paylaştı.

Big Has, Pazartesi akşamı dördüncü bölüme konuk olarak Kıbrıs mutfağına ait en popüler yemeği tanıttı. Hasan, Kuzey Londra’da yaşayan yetenekli şef ve YouTube sunucusudur. Okulu bırakıp sıhhi tesisattan güvenliğe kadar çeşitli işlerde elini deneyen Has, 2011 yılında yemek pişirme konusunda gerçek bir tutku ve yetenek ortaya çıkaran prestijli Jamie Oliver “15” programına kabul edildi. ‘HOME’, ilk yemek kitabı ve onu bugünkü haline getiren yemeklerin, yerlerin ve insanların bir kutlamasıdır.

Babası Kıbrıslı Türk ve annesi İngiliz olan Big Has  kuzey Londra’daki arka bahçesinde lezzetli yemekler pişirmekle ünlendi. Kuzey Londra’da Edmonton bölgesinde ikamet eden Hasan Semay, pişirdiği yemeklerle sosyal medya fenomeni oldu ve ‘Big Has’ ismiyle tanınmakta.

2019 yılında beş yıllık restoran serüveninden ayrılan Semay, bu yılın başından itibaren oldukça popüler ve yoğun ilgi gören ‘Sunday Sessions’ isimli video serisi ile ilgi toplamaya devam ediyor. Her hafta hava koşulu ne olursa olsun Semay Edmonton’daki arka bahçesinde son derece lezzetli yemekler pişiriyor ve bunu video olarak Youtube ve İnstagram hesaplarından paylaşıyor.

7UP salamura poussion ve klasik Roma Carbonara – kremasız ve jambonsuz yemelerden, lahmacunlara kadar, Semay’ın kolay anlaşılır mangal tarifleri, Kıbrıs Türk mutfağından öğrendiklerini İtalyan etkisi ile birleştiriyor.TimeOut tarafından yayınlanan bir habere göre, Semay’ın ayrıca Clerkenwell’de ünlü Palatino restoranında baş aşçı olarak bir süre çalıştığını belirtti.

Hasan’ın Instagram sayfasının hayranları ve son derece popüler YouTube dizisi ‘Sunday Sessions’, kitlelere restoran kalitesinde inanılmaz yemekler sunma, izleyicilerine malzemeyi nasıl takdir edeceklerini ve yemek pişirmeyi anlamayı sıkıcı adım adım yöntemlerle değil, anlamayı öğreterek onun yeteneğini fark edecekler. süreçle daha sezgisel bir şekilde bağlantı kurarak. Bu ilk yemek kitabında Has, bir barbekü yakmanın aşamaları ve küçük tabaklardan Kıbrıs Türk klasiklerine kadar çeşitli yemeklerin yanı sıra ızgarada et ve balıkların nasıl hazırlanacağını anlatarak bu ilkeleri bir sonraki seviyeye taşıyor.

Semay’ın paylaşımlarında ara sıra ‘Türk Robert De Niro’ olarak hitap etti babası da yer alıyor. 

Hayward Gallery’de tesisatçı ve güvenlik görevlisi olarak çalıştıktan sonra, Semay 20’li yaşlarının başındayken, Jamie Oliver’in ‘Fifteen apprenticeship’ programına başvurdu ve yüzlerce kişinin arasından seçildi. Jamie, Semay’ın en büyük destekçilerinden biri olmaya devam ediyor ve videolarını düzenli olarak ‘‘tam bir efsane’’ gibi yorumlar yapıyor. Enfield’de bir bahçe çitinden atlamak dışında, Big Has’ın muhteşem ateşte pişirilmiş yemeklerini tatmak istiyorsanız gözlerinizi dört açmanız gerekecek.

Yemekleri, Kıbrıs mirasından ve Londra’daki profesyonel mutfaklarda çalıştığı zamandan beri bilinen Akdeniz etkileriyle güzel ve lezzetlidir. ‘HOME’, benzersiz bir şekilde cesur bir şeften ferahlatıcı ve erişilebilir bir yemek kitabıdır. Tüm kitap evlerinde veya Amazon üzerinden Big Has’ın ‘HOME’ kitabını bulabilirsiniz.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.