kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4847
EURO
34,5827
STERLIN
40,5123
BITCOIN
$62.874
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kıbrıs Türk Kültür derneği 45.ci yıl anısına : Clissold Parka YENİ DÜNYA AĞACI DİKTİ

Kıbrıs Türk Kültür derneği 45.ci yıl anısına : Clissold Parka YENİ DÜNYA AĞACI DİKTİ
13.03.2023
0
A+
A-

Derneğin 45. yılını kutlamak adına 10 Mart 2023 Cuma günü, Clissold Park’ta gerçekleştirdiği yeni dünya ağacı dikme etkinliğine üyeleri ve Hackney Belediyesinden bazı yetkililer katıldı.

Etkinliğe, Hackney Belediye Başkanı Philip Glanville önceden kararlaştırılmış toplantısı nedeniyle katılmadı, fakat Hackney Belediyesini temsilen Meclis Üyeleri (Councillors) Caroline Woodley ve Soraya Adajera katıldı. Ayrıca Hackney CVS – Hackney Giving Program müdürü Sarah Watson, Hackney Belediyesi Arşivleri bölümünden arşivci Elizabeth Green, Hackney Belediyesi gönüllülük biriminden Cornelia Harrison ağaç dikme etkinliğine katıldıklar.

Etkinliğin düzenlenmesinde ve yürütülmesinde yer alan Vakıf Mütevelli heyetinden (Trustee) Halil Salih kısa bir konuşma yaparak gelenlere teşekkür etti. Ayrıca, Belediye Meclis üyeleri de konuşmalarında Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin Hackney ve civar belediyelerde yaşayanlara bugüne kadar verdiği hizmetlerden ötürü tebrik ederek, ağaç dikme etkinliğinin bir parçası olaktan  dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Salih, etkinliğe katılan arkadaşlara çok teşekkür etti. Nihayet ağacımız dikildi. Artık, yolunuz düştükçe parkı ziyaret edip ağacımıza bakarsınız, belki yıllar sonra meyvelerini de tadarsınız dedi. Birkaç ay sonra da karşısına bir park koltuğu konulacak.
Ağaç dikimi, derneğimizin haziran ayından beri Gülnur Salih’in koordinatörlüğünde, Papatya Alkan-Genca’nın Proje memuru olarak çalıştığı, “Londra’daki Kıbrıslı Türkler” Heritage Projesi’nin bir etkinliği olarak gerçekleşti. Bu etkinlik, derneğimizin 45. yılını kutlamak, halkla paylaşmak ve gelecekte derneğin anılmasını sağlamak amacıyla düzenledi. Bir yıla yakın  planlanan ağaç dikme etkinliği Hackney Belediyesi kordine edilerek gerçekleşti.Yeni dünya ağacı, hem Akdeniz bölgesinde yaygın olarak bulunduğu hem de “zorluklara dayanma gücü” ve “şansı” sembolize ettiği için seçilmiştir. Ziyaret etmek isteyenler için ağacımızın yeri:
En yakın giriş kapısı: Green Lanes N16 üzerindeki güney bölümündeki yan giriş kapısıdır.  (177 Green Lanes – N16 9DB). (Clissold Park Tavern karşısında).
Dernek faaliyetlerimize katılmak isteyen herkesi derneğimize bekleriz
Kıbrıs Türk Kültür Derneği (Turkish Cypriot Cultural Association)
14a Graham Road, London E8 1BZ

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.