kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
STERLIN
41,0284
BITCOIN
$69.946
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kral Charles mirasa kondu, kardeşleri isyan etti

Kral Charles mirasa kondu, kardeşleri isyan etti
13.03.2023
0
A+
A-

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, 8 Eylül 2022’de hayatını kaybetmişti. Kraliçenin ardından tahta geçen en büyük çocuğu Kral 3’üncü Charles’ın (74) annelerinden kalan 600 milyon sterlinlik mirası sahiplenip, üç kardeşine pay vermediği ortaya çıktı.

Charles’ın Elizabeth’ten kalan mirası, hükümdardan hükümdara geçen varlığın kanuna göre veraset vergisinden “muaf” olması nedeniyle kardeşlerine bölmeden tek başına sahiplendiği düşünülüyor. Kralın servetin vergi sebebiyle azalmasını önlemek için bu yolu seçtiği belirtildi. Saraya yakın kaynaklar, Charles’ın vergiden muaf olarak, mirastan “hediye” adı altında para aktarma hakkı varken, bunu yapmamasının kraliçenin diğer çocukları Prenses Anne ile Prens Edward’da kırgınlığa neden olduğunu söyledi.

Hhakkındaki cinsel istismar davası nedeniyle kraliyet görevlerine son verilen kraliçenin ortanca oğlu Prens Andrew’nun ise ağabeyi Charles’a karşı bu nedenle “öfkeli” olduğu öne sürüldü. Çalışan kraliyet üyeleri olarak Edward ve Anne, hükümetten maaş alırken, Andrew hakkındaki cinsel saldırı suçlamaları nedeniyle 3 yıl önce kraliyet görevlerinden istifa ettirilmesinin ardından bu geliri kaybetti.

Andrew ayrıca bu süreçte ABD’de kendisine açılan taciz davalarına da milyon sterlinlik ücret ödedi. Ailesinden gelen parayla kendisine yardım edilen Andrew, sonunda Buckingham Sarayı’ndaki ofisinden ve dairesinden de taşınmak zorunda bırakıldı. Andrew’un yılın sonunda elinden alınacağı düşünülen Windsor’deki 31 odalı malikanesi Royal Lodge’un bakımını yapacak parası bile olmadığı ifade edildi.

PRENS ANDREW ABİSİNDEN DERT YANMIŞ

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ortanca oğlu Prens Andrew (63) hakkındaki cinsel istismar suçlamaları nedeniyle birçok kraliyet gelirini kaybederken en son annesinin mirasından da pay alamayınca zora düşmüş. Bu nedenle Andrew’nun abisi İngiltere Kralı 3’üncü Charles’e çok kızdığı, annesinin mirasından hiç pay almaması nedeniyle dertlendiği belirtildi. Prensin bir arkadaşı, “Andrew umutsuzluk içinde. Ailenin bir üyesi ama mirastan bile pay alamadı. Başını sokacak bir çatısı olması için abisine yalvarsın mı?” dedi. Andrew’nun para kazanmak amacıyla yeğeni Prens Harry gibi TV röportajlarına çıkacağı söyleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.