kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.196
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneğinden Depreme Yardım Çay

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneğinden Depreme Yardım Çay
27.02.2023
0
A+
A-

Londra’da kurulu en eski derneklerden İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA),  Kahramanmaraş’ta meydana gelen depreme yardım amacıyla çay düzenledi.

Derneğin Kuzey Londra’daki binasında düzenlenen çaya çok sayıda kadın katılarak  depremzedelere yardım için kolları sıvadı. Geçtiğimiz haftalarda da deprem bölgelerine gönderilmek üzere bağış toplayan TWPA’in çayında elde edilen gelirin  bölgeye gönderileceği ve yardımların devam edeceği belirtildi.

TWPA Başkanı Seyyare Beyzade, yardım çayına katılanlara teşekkür ettiği konuşmasında, Türkiye’ye başsağlığı dileyerek, hayatını kaybeden 45 bini aşkın kişi ve yüzbinleri aşan yaralı için büyük üzüntü duydukarını söyledi. Beyzade, depremzedelerin eski yaşam düzenlerine kavuşmalarının çok uzun zaman alacağına dikkati çekerek, “ Biz her zaman yanlarında olacağız. Acımız kelimelere sığmayacak kadar büyük, bu üzücü zamanda hepinize huzur, rahat, cesaret ve bolca sevgi diliyoruz” dedi.

Derneğin Turnpike Lane’deki merkezindeki çaya konuşmacı olarak katılan, sosyolog ve yazar Semra Eren Nijhar da depremden duyulan üzüntüyü dile getirerek, hayatını kaybedenlere rahmetler, yaralılara şifalar diledi. Nijhar, kitaplarının çaydaki satışının gelirini  bağış kampanyasına bıraktı.

Depremzede bir genç kızın  Antakya’da ailesinin kaybını anlattığı mektubu ise gözyaşlarıyla  okunup, dinlendi. Çaya TWPA’in eski başkanları Havva Beyzade, Semahat Mustafa, Hülya Değirmencioğlu,Ayşe Osman,  Britanya Türk Kadınları Derneği Başkanı Servet Hassan, Enfield Belediyesi eski başkanı Yasemin Brett  de katıldı. Çayın tüm gelirinin depremzedelere bağışlandığı ve kampanyanın devam edeceği belirtildi.

Haber ve fotoraflar:Mihrisah Safa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.