kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5119
EURO
34,9417
STERLIN
40,7826
BITCOIN
$64.060
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kıbrıslı Türk öğrenci depremde hayatını kaybedenler için koşacak

Kıbrıslı Türk öğrenci depremde hayatını kaybedenler için koşacak
14.02.2023
0
A+
A-

London School of Economics’te (LSE) doktora öğrencisi olan Londra doğumlu Kıbrıslı Türk kökenli Celine Akıner, Türkiye’de meydana gelen depremde etkilenenler için Londra’da tek başında 70 km’lik bir ultra maratonda koşacağını duyurdu. 

Etkilenenler için para toplamak için Londra’da tek başıma 70 km’lik bir ultra maraton koşacağım. Mesafe iki maraton eşdeğerinin hemen altında (iki tam maraton 84 km’dir) ve bunu tamamlamanın 10-13 saat süreceğini tahmin ettiğini söyleyen Celine Akıner, Londra Gazete’ye konuşarak özel açıklamalarda bulundu.

17 Şubat Cuma günü ultra maratonda koşacağını vurgulayan Akıner, ‘‘koşu, depremde hayatını kaybeden 24 Kıbrıslı Türk çocuğun anısına da yapılacak. Cuma günü Türk ve Kıbrıs Türk bayrağı ve bu çocukların fotoğraflarıyla koşacağım’’ ifadesini kullandı. 

Akıner şöyle devam etti:

‘‘Eminim ki birçoğunuz zaten elinizden geldiğince katkıda bulunmuşsunuzdur. Yine de ‘JustGiving’ sayfamda, yapabileceğiniz her türlü bağıştan gerçekten memnun olacağım. Depremden etkilenen bölgeler hâlâ acil paraya ihtiyaç duyuyor. Para doğrudan ‘Türkiye Mozaik Foundation’a (Türkiye genelinde acil durum ve insani yardım konusunda çok fazla deneyime sahip, İngiltere merkezli, güvenilir yardım kuruluşu) gönderilecek. Bağışlar, depremden kurtulanlara acil yardım sağlamanın yanı sıra uzun vadeli ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı olacaktır.

Daha önce bir Maraton ve Ironman70.3’ü tamamlamış olmama rağmen bu koşu; antrenman yapmaksızın şimdiye kadar yaptığım en zor fiziksel faaliyet olacak. Ancak umuyorum ki bu, mümkün olduğu kadar çok bağışı teşvik eder.

Bu ultra maraton, voleybol turnuvası için Türkiye’ye gelen Gazimağusalı erkek ve kızların anısına da yapılacak. Ne yazık ki, şimdi tüm ekibin vefat ettiği doğrulandı.’’

Akıner, bu hafta içi başlattığı kampanyada yaklaşık 4 bin pound bağış topladığını belirterek, ‘‘Toplanan tüm fonlar doğrudan, Türkiye çapında acil durum ve insani yardım konusunda çok fazla deneyime sahip, İngiltere merkezli güvenilir bir yardım kuruluşu olan Turkey Mozaik Foundation’a bağışlanacak. Bağışlar, depremden kurtulanlara acil yardım sağlamanın yanı sıra uzun vadeli iyileşme sağlamaya yardımcı olacaktır’’ dedi. 

Akıner’in kampanyasına JustGiving üzerinden destek olabilirsiniz. 

https://www.justgiving.com/fundraising/celine-ultramarathon

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.