kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4987
EURO
34,5779
STERLIN
40,4936
BITCOIN
$62.440
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

2014 yılının önemli gelişmeleri-5

Londra Gazete haber servisi, 2014 yılı boyunca Britanya’da yaşayan toplumumuzu yakından ilgilendiren ve gündemde önemli yer tutan gelişmeleri derledi.

2014 yılının önemli gelişmeleri-5
04.01.2015
0
A+
A-
Türkiye’li dernekler İşid’in saldırısı altındaki Yezidiler için yardım kampanyası başlattı.

Türkiye’li dernekler İşid’in saldırısı altındaki Yezidiler için yardım kampanyası başlattı.

Ünlü sanatçı Sami Yusuf, gazetemiz muhabiri Burak Gülşen’e özel bir röportaj verdi.

Ünlü sanatçı Sami Yusuf, gazetemiz muhabiri Burak Gülşen’e özel bir röportaj verdi.

Kobane protestoları, Londra’nın Oxford street gibi merkezi bölgelerine de yayıldı.

Kobane protestoları, Londra’nın Oxford street gibi merkezi bölgelerine de yayıldı.

 

EYLÜL

–          Londra’da faaliyet gösteren 16 kurumu bünyesinde barındıran Demokratik Güçbirliği Platformu, Irak’ta Işid kuşatması altındaki Ezidilerle dayanışma kampanyası başlattı.

–          Galler’de düzenlenen NATO zirvesine C umhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı.  Zirve boyunca savaş karşıtı koalisyon gibi grupların yanısıra Britanya Alevi Federasyonu(BAF) üyeleri de protesto gösterileri yaptılar.

–          Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Özdil Nami, 3 günlük resmi bir ziyaret için Londra’ya geldi. Ziyaretinin ilk gününde Londra’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve toplum temsilcileri ile biraraya gelen Özdil, basın mensuplarının da kısa bir süre sorularını yanıtladı.

–          KKTC Londra Temsilciliği’nde gerçekleşen görüşmede müzakere süreci ve politik gelişmelere yönelik bilgi veren Bakan, aralarında Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz’ın da bulunduğu dernek temsilcilerinin taleplerini de dinledi. Yılmaz Bakan Özdil’e, Oxford street üzerinde bulunan Kıbrıs Türk Cemiyeti binasının kullanım hakkının Londra’da bulunan derneklere tahsis edilmesi veya buradan elde edilecek gelirle toplumun yoğun yaşadığı bölgelerde binalar alınmasına yönelik taleplerine halen yanıt verilmediğini aktardı.

–          KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, üç günlük bir çalışma ziyareti için Londra’ya geldi. Nami, AB Bakanı David Lidington başta olmak üzere çok sayıda İngiliz politikacı ile görüştü.

–          Britanya Alevi Federasyonu Ortadoğu’da akan kanın durması için, Manor House istasyonunun çıkışında kurulan bir çadırda imza kampanyası başlattı. İki hafta süren kampanyada toplanan imzalar, İngiltere Başbakanlığı’na teslim edildi.

 

–          Müslüman toplumunun en önemli sanatçıları arasında gösterillen Sami Yusuf konser için geldiği Londra’da gazetemize özel bir röportaj verdi. Sanatçının açıklamaları yıl boyunca web sitemizin en çok hit alan haberleri arasında yer aldı.

–          İngiltere İçişleri Bakanlığı, Londra Gazete’nin başvurusu üzerine 2009-2013 yılları arasındaki son beş yıllık dönemde toplam 9 Türk vatandaşı hükümlü ve sanığın, Türkiye Cumhuriyeti adli mercilerinin talebi üzerine, Türkiye’ye iade edildiklerini açıkladı.

–          İskoçya’da sonucu merakla beklenen bağımsızlık referandumunda “Britanya’dan ayrılmama” kararı çıktı.

–          İngiltere’de yaşayan binlerce Kürt ve Türki İşid’in Kobane kantonuna yönelik saldırılarını protesto etmek için sokaklara döküldü. Günlerce süren ve başkentin pek çok bölgesine yayılan eylemler kapsamında, bir grup Başbakanlık binası önünde açlık grevi yaptı.

 

 

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nin İngiliz parlamentosundaki resepsiyonuna çok sayıda politikacı katıldı.

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nin İngiliz parlamentosundaki resepsiyonuna çok sayıda politikacı katıldı.

EKIM

–          İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi İngiliz Parlamentosu’nda bir networking etkinliği düzenledi. Çok sayıda politikacı ve davetlinin katıldığı etkinliğe Muhafazakar Parti’li milletvekili Andrew Rosindell’in KKTC temsilcisine “Yüksek Komiser” ünvanı ile hitap etmesi, damgasını vurdu.

–          İngiltere’de geçen yıldan bu yana tutuklu bulunan 26 yaşındaki Erol İncedal isimli Türk vatandaşı terör zanlısının davası başladı. Aracında İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’ın ev adresinin yazılı olduğu bir kağıt ve telefonunda bomba yapımına ilişkin bilgiler ele geçirilen İncedal’ın davasının büyük bölümü gizli görüldü.

–          Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yılı Londra’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in verdiği resepsiyona İngiltere Başbakanı David Cameron’ın Türkiye Ticaret Temsilcisi Lord Janvrin, Genelkurmay Başkanı General Sir Nicholas Houghton, İngiltere Eski Savunma Bakanı ve Muhafazakar Parti milletvekili Liam Fox gibi çok sayıda davetli hazır bulundu.

–          KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar’ın da katıldığı resepsiyona, çok sayıda ülkenin Londra’daki misyon temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile sanatçılar, akademisyenler ve basın mensupları katıldı. Resepsiyonda İngiltere’deki NATO karargahında görevli 16 Türk deniz subayı da hazır bulundu.

–          Kıbrıs’ta Şubat ayında başlayan ve adada on yıllardır süren soruna çözüm bulunacağı ümidi veren müzakere süreci yerini son yılların en büyük gerilimine bıraktı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi yönetimi, Türkiye’nin doğal gaz aramalarını gerekçe göstererek müzakerelerden çekildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.