kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5233
EURO
34,7513
STERLIN
40,5896
BITCOIN
$63.259
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

GIK-DER ve Young Struggle üyelerinden grevdeki tren işçilerine dayanışma ziyareti

GIK-DER ve Young Struggle üyelerinden grevdeki tren işçilerine dayanışma ziyareti
28.07.2022
0
A+
A-

İngiltere’de demiryolları ve liman işçileri sendikası RMT’nin çağrısıyla demiryolu işçileri 27 Temmuz Çarşamba günü beşinci kez ulusal 24 saatlik greve çıktılar. GİK-Der ve Young Struggle üyeleri grevdeki işçilere destek ziyareti gerçekleştirdi.

Demiryolu, Denizcilik ve Taşımacılık Sendikası (RMT) üyesi yaklaşık 41 bin işçi iş güvenliği, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ar-rtan yaşam maliyetleri karşısında makul bir ücret artışı talebiyle bugün  bir kez daha greve çıktı. Tren seferlerini durduran işçiler istasyon önlerinde çadır kurdu, eylem yaptı. Çok sayıda kurum ve kuruluş direnen işçilerle dayanışmak için eylem alanlarına ziyaret düzenledi.

GIK-DER ve Young Struggle’dan dayanışma ziyareti

Göçmen İşçiler Kültür Derneği ve Young Struggle üyeleri de Tottenham Hale Tren İstasyonu’nda grevdeki işçileri ziyaret ederek, desteklerini sundu. GIK-DER ve Young Struggle üyeleri burada gerçekleştirdikleri sohbette tren işçilerinin haklı taleplerini desteklerini, dayanışmayı büyütmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

”Muhafazakar Parti’nin başkan adaylarından Dışişleri Bakanı Truss Liz Truss partinin başına geçmesi ve dolayısıyla başbakan olması halinde göreve geldikten sonraki ilk 30 günde İngiltere işçi sınıfının grev haklarını kısıtlayan yeni düzenlemeler yapmayı taahüt etti. Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Truss göreve gelmesi halinde şu anda yüzde 40 olan grev oylamasına katılım barajını yüzde 50’ye ve grev öncesi ihbar süresini iki haftadan dört haftaya çıkaracağını duyurdu.

Truss’ın söylentileri aksine yapılan anketler İngiliz halkının yüzde 60’dan fazlasının grevi desteklediğini ortaya koydu. Sosyal medya kullanıcıları ise  #SupportTheStrike, #SupportRailWorkers etiketleri altında grevdeki işçilere desteğini sunuyor.

RMT işçileri daha önce 22 ve 23 Haziran’da greve çıkmıştı. 41 bini aşkın işçinin katıldığı grev son 30 yılın en büyük işçi grevi olarak tarihe geçti. Sendika, şirketlerle yürütülen görüşmelerden anlaşma çıkmadığı için bugün bir kez daha greve çıktı. Son olarak sendikalar 30 Temmuz ve 13 Ağustos’ta tüm gün boyunca iki kez daha greve gitme kararı aldıklarını duyurdu.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.