kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.700
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazartesi Hafif yağmur
18°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C

Müzisyen Cenk Şanlıoğlu’ndan single: Hummingbird

Müzisyen Cenk Şanlıoğlu’ndan single: Hummingbird
22.07.2022
0
A+
A-

Müzisyen Cenk Şanlıoğlu, modifiye edilmiş bir bariton gitar kullandığı single’ı “Hummingbird”ü yayınladı. Besteci ve müzisyen Cenk Şanlıoğlu, “Hummingbird” isimli bir single yayınladı. “Hummingbird”e tüm dijital platformlardan ulaşılabiliyor.

SINGLE’DA MODİFİYE GİTAR KULLANILDI

Enstrümantal bir eser olan “Hummingbird”de kullanılan gitar, bir bariton gitar ancak Şanlıoğlu gitarı modifiye ettiği için dinleyiciler bariton gitara ait bir ses duymuyor. Üç farklı enstrümanın tellerini, ikişerli gruplar halinde bu gitara takan Şanlıoğlu, akort sistemini de değiştirdi. Normale göre daha uzun bir sapa sahip olan bu gitar, başka bir ses aralığında dinleniyor.

Cenk Şanlıoğlu’nun bariton gitarında aynı oktavdaki herhangi bir nota 3 ayrı renkte duyulabiliyor. Bu durum dinleyicide, sanki bir gitar değil de en az iki gitarı aynı anda dinliyormuş izlenimi yaratıyor. Şanlıoğlu bariton gitarın ses aralığı ve farklı tınısını anlatabilmek için yakın zaman içerisinde iki ayrı single daha yayınlayacak.

‘YAPABİLECEKLERİMİZ, HAYAL GÜCÜMÜZLE SINIRLI’

20 yıldır çeşitli tarzlarda müzik yapan Cenk Şanlıoğlu, farklı disiplinlerdeki müzikleri kendi müziğine entegre ediyor. Şanlıoğlu bu durumu, “Farklı coğrafyaların müziklerini birbirine harmanlamak benim için hep bir tutkuydu. Bariton gitarda ise üç farklı enstrümanı birbirine harmanlamaya çalıştım. Yıllar boyu duymak istediğim bir ses aralığını çıkarabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Hep kendi kendime ‘Yapabileceklerimiz, hayal gücümüzle sınırlı’ derim ve bariton gitardan çıkan tını da tam olarak bu cümlenin meyvesi benim için” diye ifade ediyor.

CENK ŞANLIOĞLU KİMDİR?

1994 yılından beri gitar çalan Cenk Şanlıoğlu, gitar müziği ve armoni üzerine kendini geliştirdi. 2000 yılından itibaren stüdyo müzisyenliği, 2005 yılından bu yana ise dizi ve film müzikleri, aranjörlük ve müzik yönetmenliği yapmaktadır. MESAM asil üyesidir.

Türkiye’deki festivallerin yanı sıra; Avrupa’da İsviçre, Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika, Yunanistan; Asya ve Ortadoğu’da Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve İran’daki müzik festivallerinde gitarist olarak yer almıştır. Şanlıoğlu, İngiliz sanatçı Sami Yusuf’un orkestrasında gitar çalıyor. Aynı zamanda albümlerde, dizi ve film müziklerinde; besteci, aranjör, müzik yönetmeni ve gitarist olarak çalışmalarına devam etmektedir.

www.cenksanlioglu.com

youtube.com/cenksanlioglu

instagram.com/cenksanlioglu

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.