kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3603
EURO
34,7392
STERLIN
40,5379
BITCOIN
$59.009
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
18°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere’deki tarihsel mirasımız

Sosyolog, araştırmacı ve yazar Semra Eren Nijhar’ın Türklerin İngiltere‘deki tarihsel mirasını anlatan ilk tanıtım etkinliği 8 Aralık’ta Londra’da gerçekleştiriliyor.

İngiltere’deki tarihsel mirasımız
06.12.2014
0
A+
A-
Suncut Genel Müdürü Semra Eren-Nijhar

Suncut Genel Müdürü Semra Eren-Nijhar

 

İngiltere’de yaşayan Türk toplumu üzerine araştırmaları ile tanınan Sosyolog, araştırmacı ve yazar Semra Eren Nijhar’ın Türklerin İngiltere‘deki tarihsel mirasını anlatan ilk tanıtım etkinliği 8 Aralık’ta Londra’da gerçekleştiriliyor. Etkinlik, İngiltere’de yaşayan 500 bine yakın Türkiye ve Kıbrıslı göçmenin, politik, kültürel ve ekonomik alanda yaptığı katkılar ve gelişimlerine yönelik bir çalışma olacak. 6.30pm- 8.00pm saatleri arasında yapılacak etkinlik “ Enfield Civic Centre, Conference Room, Silver Street, Enfield EN1 3XA” adresinde düzenlenecek.

‘Tarihsel Türk Mirası Etkinligi Günü’ adını taşıyan etkinliğe Enfield Belediye başkanı Ali Bakır ile biğer bazı belediye başkanları, Türkiye Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Başkonsolusu Emrullah Yorulmazlar, KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, Milletvekili Andy Love’un da katılmaları bekleniyor.

ETKİNLİK BİR İLK OLACAK

Konuya ilişkin açıklamada bulunan ve Londra ‘Türk Tarihsel Mirası Etkinliği Günü‘nün fikir yaratıcıları Suncut genel müdürü Semra Eren-Nijhar ile Belediye Meclis üyesi Ahmet Karahasan, Londra’nın Avrupa’daki Türk nüfusunun çoğunlukta olduğu Avrupa başkentlerinden birisi olduğuna dikkat çektiler. Açıklamada şöyle devam etti: “Bu özgün ve farklı sergi, geçmişte Londra’nın ekonomik kültürel ve politik yaşamına etkide bulunmuş Türklerin yapmış olduğu katkılara ışık tutmaktadır. Bu etkinlikte, 1940’lı yıllardan beri Türk Diasporası’nın özünü yakalayan fotoğraf arşivlerinden alınmış fotoğraflar, canlı klasik ve modern Türk müziği, şiirler ve edebi alıntılar okunacaktır.Türk-İngiliz tarihsel mirasının anılması, kutlanması ve gelecek kuşaklara, Birleşik Krallık’ta toplumlararası dinamiklerin oluşturulması ve aynı zamananda güçlüklere karşı dirençli bir toplum yaratılması açısından bu etkinlik öncülük edecek ve üstlendiği bu önemli rolü yeni nesillere hatırlatarak, ilerde bu görevin devamı konusunda ilham vererek altını çizecektir. Aslında bizim bu ülkede bilinenin ötesinde daha fazla ortak yanımız var. Bu etkinlikle bir adım ileri atarak ve geçmişimizi onurlandırarak geleceğe bakabiliriz.”

Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson da etkinliğe ilişkin mesajında, ‘Bu mirasın torunlarından biri olarak, 8 Aralık 2014 ‘Londra Tarihsel Türk Mirası Etkinlik Günü’nü desteklemek  benim için  gurur vericidir’ dedi.

SUNCUT 2006 yılında ‘Londra’daki Türkler’ konulu sergi ve belgesel filmi Londra Büyükşehir Belediyesi Binası’nda gösterime sunmuştu. Başkanlığını Ahmet Karahasan’ın yürüttüğü ETCA vakfı ise 20 yıldır Enfield bölgesinde yaşayan Kıbrıslı Türklere danışma ve destek sağlayan kuruluşlar arasında en köklü organizasyonlardan birisi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.