kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
STERLIN
40,4861
BITCOIN
$64.492
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Londralılar yerel seçimi değerlendirdi: ‘‘Altı boş sözlere artık kimsenin inancı kalmadı’’

Londralılar yerel seçimi değerlendirdi: ‘‘Altı boş sözlere artık kimsenin inancı kalmadı’’
27.04.2022
0
A+
A-

LONDRA yerel seçimleri, ülke genelinde gerçekleştirilen ve seçmenlere kendi bölgelerinde işlerin nasıl yürüdüğüne ilişkin görüşlerini ifade etme fırsatı veren daha geniş kapsamlı seçimlerin bir parçasını oluşturuyor. 2022 Londra yerel seçimleri 5 Mayıs’ta yapılacak. Londra’da yerel seçimler dört yılda bir yapılır – yani Londra’daki 32 ilçeden her belediye koltuğu aynı gün seçime girecek Çoğu yerel seçimde, meclis üyelerinin yalnızca üçte biri aynı anda seçime giriyor.  Bir sonraki Genel Seçim Mayıs 2024’e kadar olmasa da, Londralılar bu fırsatı yerel sorunları ve ülkenin genel liderliğiyle ilgili daha geniş sorunları gündeme getirmek için kullanabilirler.

Geçtiğimiz iki yıl boyunca, planlama izni, toplu taşıma, iklim değişikliği ve suç gibi yerel konuların tümü Londra’da tartışmanın odak noktaları haline geldi ve bu da müstakbel meclis üyelerine şehrin her ilçesinde bu sorunları ele alma fırsatı verdi. Londra Gazete’nin geçtiğimiz haftalarda yaptığı araştırmalara göre,  Londra’da, 5 Mayıs seçimleri için aday olan Türkçe konuşan belediye meclis üyesi adaylarının sayısı 66. Türk, Kıbrıslı Türk ve Kürt adayların en yoğun olduğu bölge toplam 33 kişi ile Enfield bölgesi oldu. Bu bölgede aday olanların çoğunluğu İşçi Partisi’nden, üç bağımsız aday, üç Muhafazakâr ve iki Liberal Demokrat olduğu kaydedildi.

Londra Gazete olarak bu hafta, Londra’da yaşayan toplum üyelerimizle 5 Mayıs’ta gerçekleşecek olan yerel seçimleri konuştuk. Birbirinden ilginç yorumlar ve cevaplar aldığımız röportajımızda, toplum üyelerimiz yaşadıkları sorunlara değinerek, seçimlerden sonra seçilecek yeni meclis üyelerinden çözüm talep etti.

Ersu Ekrem

Seçilecek olan meclis üyelerimizin özellikle Türkçe konuşan toplumun çıkarına yönelik adımlar atmasını bekliyoruz. Tıpkı diğer topluluklar gibi, kendi toplumlarına da duyarlı olmalarını ümit ediyoruz. Bunun dışında uzun yıllar Kuzey Londra’da yaşayan bir sakin olarak, Edmonton’da söz konusu geçen çöp tesisinin hava kirliliği ve halk sağlığı kapsamında ciddi denetim altına alınması gerekiyor. Evlerimize ait çöplerin toplanması ile ilişkin zorluklar yaşıyoruz, örneğin bir hafta yeşil geri dönüşüm çöpler alınıyor, diğer hafta ise siyah çöpler alınıyor. Çöplerin daha sık toplanması halk sağlığı açısından daha faydalı olacak, özellikle yaz ayları yaklaşırken dışardaki çöplerin uzun süre dışarda kalması rahatsız edici bir koku oluşturuyor.

Feyzullah Cinpolat

5 Mayıs’ta gerçekleşecek olan yerel seçimden çok büyük değişiklikler olacağına inanmıyorum. Londra açısından özellikle sorunları öteleyen bir yapı mevcut, çözüm üreten bir yapı yok aksine başka şeylere yönlendirme yapısı mevcut. Yöneticiler, yönetirken toplumun temel sorunlarına eğilmiyor. Bu seçimlerde ise alternatif bağımsız adaylar var ve bu umut verici. Haringey’in bütçesi 12 yıl içerisinde yüzde 50 azaldı. Enfield bölgesinde ise özellikle çöp tesisinden dolayı oluşan tepkilerden sonra bütçe donduruldu. Ayrıca, Enfield’in bütçesi de azaldı, 5 yıl önce 1 milyar 400 milyon değerinde bütçe varken şu an Enfield’in bütçesi 1 milyar civarında . Her yıl genişleyen ihtiyaçlar ve daralan bütçelerle karşı karşıya kalıyoruz. Altı boş sözlere artık kimsenin inancı kalmadı. Enfield bölgesinde onlarca gençlik merkezi varken şu an sadece iki tane kaldı, son 30 yıldır Enfield’i İşçi Partisi yönetiyor, aynı parti ise daha fazla gençlik merkezi oluşturacağını söylüyor. Otuz yıldır kapattılar . Şimdi yenilerini açma sözü veriyor . Türkiye’deki siyasete benzedi artık, çelişkili ve karşılıgı olmayan sözler söyleniyor. Çöplerin toplama parasını ödüyor olmamıza rağmen iki haftada bir toplanıyor. Buda kirlilik yaratıyor . Kim kazanırsa bunu düzenli her hafta toplamalı. Belediye arsalarını özel şirketlere satıyorlar tekrar özel şirkete kira ödüyorlar.

Çimen Sadun Hassan

Hem İngiltere genelinde hem de başkent Londra’da, artan yaşam maliyeti bireyler ve ailelere üzerinde etkisi artıyor. Bununla birlikte yerel yönetim açısında çeşitli zorunluklar yaşıyoruz. Arabalarımızı park edecek yer bulamıyoruz, bir yere park etmek için pahalı ücretler ödemek zorunda kalıyoruz. Pandemi sonrası hayat pahalılığın artması ile birlikte, ULEZ’in etkisini de yaşıyoruz. Benim şahsı görüşüm ULEZ’in kaldırılmasıdır. Öte yandan çöplerin toplanması ile ilişkin zorluklar yaşıyoruz. Haringey’de iki haftada bir çöplerimiz toplanıyor, sıcak hava etkisi de olunca olağanüstü ve dayanılmaz kokulara maruz kalıyoruz. Green Lanes’de kokudan geçilmiyor.

Necmi Pirgot

Yerel seçimlerde 66 adayımızın yarışacak olması oldukça sevindirici umarım önümüzdeki seçimlerde bu sayı artar ve adaylarımızın çoğu seçilir. Londra’da yaşamak her zaman zordur ama şimdi daha fazla zorlaştı. Gerek kira ücretleri, council tax, gerek genel temel ihtiyaçlar çerçevesinde. Seçilecek olan meclis üyelerin hayat pahalılığı üzerine odaklanmalarını arzu ederiz.

John Godfrey

Yerel yönetimin görevi sakinleri korumaktır. Bu nedenden dolayı seçilecek olan meclis üyelerden beklentimiz toplumun yararına politika uygulamalarıdır. Artık yollarda araba sürmek bile zorlaştı, yollarda çukurlar var, çoğu yollar bloke ediliyor, park yerleri sınırlandı. Bu özellikle küçük yerel işletmeleri etkiliyor çünkü müşterilere park edecek müsait bir yer bulamıyor. Enfield’deki Düşük Trafikli Mahalle planlarının (LTN) acele ve kaotik tanıtımı, trafik kazası riskini artırmanın yanı sıra çok daha fazla sıkışıklık ve kirlilik yarattı. Belediye LTN programları hakkında sakinlere gerektiği gibi danışmadı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.