kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
STERLIN
41,0306
BITCOIN
$70.841
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

SMA hastası Hazar bebek için Londra’dan destek

SMA hastası Hazar bebek için Londra’dan destek
20.04.2022
0
A+
A-

SMA hastası bebek Hazar’ın ailesi tedavi için istenen 1 milyon 876 bin dolar kampanya yürüterek toplamaya çalışıyor. Minik Hazar için bir destek de Londra’da geldi. Londra’da yaşayan gönüllüler tarafından Hazar bebek için kampanya başlatıldı.

Son dönem çok sayıda aile, SMA’lı çocuklarını yurtdışında tedavi ettirebilmek için yardım kampanyası başlatıyor, bu kampanyaları da sosyal medyadan duyuruyor. Sinir ve kas sistemini etkileyen genetik bir hastalık olan SMA’nın kesin bir tedavisi bulunmuyor ancak hastalığı büyük ölçüde durduran ilaçlar var.

11 aylık Hazar Aslan, Türkiye’de tanısı konmuş SMA Tip 1 hastası. Ailesi Çınar’ın öncülüğünde 7 Temmuz 2021 tarihinde Türkiye’de bulunmayan ve dünyanın en pahalı ilaçlarından biri olan Zolgensma adlı ilacı alabilmek ve Hazar’ı kurtarabilmek için Türkiye’de ve Avrupa’da yardım kampanyası başlattı.

Londra Gazete’ye konuşan Hazar’ın iyilik gönüllüsü Çınar, şu açıklamayı yaptı:

‘‘Hazar 11 aylık ve SMA tip1 hastası bir canımız. Uzun zamandır hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Bu süreçte tam 2 defa minik kalbi durdu, çabalar neticesinde tekrar hayata geri tutundu. Kısa bir süre sonra, mama alması için midesi delinecek, hastalığı çok ağır ilerliyor. Yaşama tutunması için başlatılan kampanyada hedefe yaklaşılmak üzere fakat sizlerin de desteklerine ihtiyacı var. Hazar’ın tedavisi için gereken tutar: 1 milyon 876 bin dolar.  Şu an toplanmış olan miktar ise kampanyayı yüzde 90’a taşıdı.

‘BİR ETKİNLİKTE YAKLAŞIK İKİ BİN POUND TOPLANDI’

Bu kampanyayı yüzde yüz tamamlayabilmek ve Hazar’ı en kısa sürede ilacına yetiştirebilmek için birçok etkinlik düzenleniyor Avrupa ve Türkiye çapında. Bu etkinlikler, Türkiye’de sokak sokak dolaşıp kumbara dağıtımı, yemek stantları, kermesler, Instagram canlı yayın üzeri kermes, konser ve bağış geceleri olarak gerçekleşiyor. Geçtiğimiz günlerde, Londra’da bu çocuklar ve aileleri için etkinlik düzenlendik. Anneler yemek yapıp stantlarda satış yaptı, palyaçolar çocukları eğlendirdi ve çocuklar için yüz boyamaları oldu. 1 etkinlikte yaklaşık iki bin pound toplandı. Hazar bebeğimiz için gerekli miktar toplanana kadar devam edeceğiz. Diğer bebekler gibi Hazar bebeğimiz de sağlığına kavuşana kadar kampanyalarımız sürecek.

‘GELİN BİR OLALIM, HAZAR’A NEFES OLALIM’

Buradan tüm halkımıza seslenmek istiyoruz. Lütfen Hazar’a umut olun, nefes olun destek olun. Kampanyayı 07 TEMMUZ 2021 tarihinde başlatan ve İngilterede Hazar’ın sesini duyuran temsilcimiz Çınar Kara’ya 07516372029’dan ulaşabilirsiniz.”

Tüm bağış kalanları için; tr.hazarahayatol.com

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.