kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.639
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
13°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Londra’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler günü kutlandı
27.11.2014
0
A+
A-

 

Londra’da görev yapan Türkiye ve Kıbrıslı öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında buluştular.

Londra’da görev yapan Türkiyeli ve Kıbrıslı öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında buluştular.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü Londra’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Türk okullarında yapılan kutlamaların yanısıra Yunus Emre Kültür merkezinde de kalabalık bir tören gerçekleştirildi.

İngiliz okullarında bulunan Türk öğretmenler ve Londra’da bulunan hafta sonu Türk okullarında görev yapan eğitimcilerin buluştuğu kutlama Türkiye ve KKTC Eğitim Müşavirlikleri tarafından düzenlendi. Etkinliğe Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Büyükelçilik Müşteşarı Orçun Başaran, Türkiye Eğitim Müşavir Vekili Necip Demirci ve KKTC Eğitim-Kültür Ataşesi Hasan Sarper Kortay ile çok sayıda eğitimci katıldı.

Kutlama konuşmalarında toplumun gelişiminde öğretmenlere önemli bir rol düştüğü vurgulanırken, hafta sonlarında eğitim veren Türk okullarına destek çağrısında bulunuldu. Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Mansur Işıkbol’un, Büyükelçi Bilgiç ve Müşavir Başaran’a ‘Öğretmen olmak’ isimli kitabını hediye ettiği etkinlik konuşmaların ardından davetlilere yapılan ikramlarla devam etti.

BAŞKONSOLOS’TAN KUTLAMA MESAJI

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar yayınladığı bir mesajla  Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Mesajında, Cumhuriyetin kısa sürede gerçekleştirdiği atılımlarda, fedakar öğretmenlerin müstesna bir yere sahip olduğunu ifade eden Yorulmazlar, eğitimcilerin ilkeleri, düşünceleri, yaşam biçimleri ve hayata bakışlarıyla toplumu doğrudan etkilediğini ve  biçimlendirilmesinde eşsiz bir rol üstlendiklerini vurguladı.

İngiltere’deki toplumumuzun hakettiği konuma ulaşması ve Türkiye’yle bağlarını sürdürmeleri konusunda da öğretmenlerimize çok önemli bir görev düştüğünü kaydeden Başkonsolos mesajını “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” ünvanı verilişi vesilesiyle kutladığımız Öğretmenler Günü’nü en iyi dileklerimle tebrik ediyorum” diyerek bitirdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.