kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5838
EURO
34,9974
STERLIN
40,7854
BITCOIN
$64.335
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Day-Mer’de kurslar, toplantılar, geziler, danışmanlık servisi devam ediyor

Day-Mer’de kurslar, toplantılar, geziler, danışmanlık servisi devam ediyor
10.11.2021
0
A+
A-

DAY-MER’DE Hackney Giving Small Grant projesi çerçevesinde, özellikle koronavirüs sürecinde evde kalmak zorunda kalanlara yönelik kurslar, geziler ve toplantılar başladığı duyruldu. Day-Mer tarafından yapılan açıklamada, kurslar, toplantılar, geziler ve danışmanlık servisi hakkında şu bilgiler verildi:

YOGA VE RESIM KURSU

‘‘Çarşamba günleri 11.00-12.30 arası Belgin Özkurşun resim öğretmeniyle birlikte kadınlara yönelik resim kursları gerçekleşiyor. Çarşamba günleri Resim kursundan hemen sonra, saat 12.30-14.00 arası ise yoga öğretmeni Doğanalp Dulkadir ile yoga dersleri yapılıyor. Kursa katılanlar uzun süreden sonra yüz yüze yapılan bu kursların kendileri açısından ruhsal anlamda olumlu olduğunu, yeni arkadaşlarla bir araya gelmenin kendilerine çok iyi geldiğini söylüyorlar.

TOPLANTI VE GEZILER

Proje kapsamında başta Covid-19’un bizler üzerine etkileri ve baş etme yöntemleri olmak üzere çeşitli konularda toplantılarda başladı. 15 Kasım Pazartesi günü 11.30-13.30 arası ikincisi gerçekleşecek olan toplantının konusu ‘Covid-19’un aile içi iletişime etkileri ve baş etme yöntemleri’. Psikolog Gülnihal Dursun’un katılımıyla gerçekleşsek olan toplantı herkese açık.

Toplantı dışında yaşadığımız şehiri birlikte tanımak ve Covid-19’un psikolojik etkisini sosyalleşerek atmak amaçlı geziler düzenleniyor. 9 Kasım Salı günü Sky Garden bir gezi düzenlendi ve 17 kadın katıldı. İlk defa ziyaret ettikleri Sky Garden’la Londra’nın her yerine yukardan görme fırsatı bulundu. Londra’nın çeşitli yerlerine yönelik düzenlenecek geziler sürecek.

Proje çalışanlarından Elif Erik yaptığı açıklamada ‘kurslarımız sadece kadınlara yönelik olmasada katılanların hepsi kadın ve bir çoğu bu süreçte ya sağlık sorunundan dolayı yada çocuklarından dolayı evden çıkamamış. Kurslar sayesinde kadınlar sosyalleşiyor, moralleri daha iyi oluyor ve stres atıyorlar. Ayrıca yaptığımız gezilerle Londra’da hiç görmedikleri yerleri birlikte güzel bir ortamda ziyaret ediyoruz. Toplantılarımızda ise Covid’den kaynaklı bugüne kadar yaşadığı sorunları paylaşma ve bahşedebilecek yöntemleri konuşuyoruz.’ dedi.

Ücretsiz olan kurslar, geziler ve toplantılar Aralık sonuna kadar devam edecek. Katılmak isteyenler Day-Mer’I 020 275 8440 numarayı arayabilir yada direk dernek adresini (Day-Mer Howard Road, London N16 8PU) ziyaret edebilir.

DANIŞMANLIK SERVISI VE KÜLTÜREL DIĞER KURSLAR

Uzun yıllardır genel danışmanlık servisi sürdüren Day-Mer, servisi kullananların güvene sahip. Universal Credit’den ev başvurusuna, sağlıktan göçmenlik başvurularına kadar birçok konuda yardımcı olmaya çalışan Day-Mer’de danışmanlık servisi hala ücretsiz sürüyor. Pazartesi ve Salı günleri 11.00-16.00 günleri randevu almadan Day-Mer, Howard Road N16 8PU dernek binamıza gelebilir veya bizi 020 7275 8440 numarasından ulaşabilirsiniz.

Ayrıca çocuk ve gençlere yönelik okul sonrası dersler, gitar saz gibi kültürel kurslarda önümüzdeki ay başlayacak. Çocuklarını bu kurslara yazdırmak isteyenler Day-Mer’I yukardaki numaradan arayaıp bilgi alabilir ve katılmak istedikleri kurslara isimlerini yazdırabilirler. Ayrıca Day-Mer’e bizzat giderek yetkili kişilerle kurslarla ilgili bilgi alabilirsiniz.’’

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.