kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3785
EURO
34,6949
STERLIN
40,6455
BITCOIN
$57.808
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
17°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Ezo Sarıcı ve genç virtüözlere tam not

25.10.2021
0
A+
A-

Kazandıkları yarışmalarla genç yaşlarda adlarını duyuran kemancı Ezo Sarıcı, kornocu Annemarie Federle ve piyanist Dafydd Chapman’den oluşan Trio Arisonto ilk konserinde göz kamaştırdı.

21 Ekim Perşembe akşamı St Stephen’s Church’de, 22 Ekim Cuma akşamı St James’ Church’de iki ayrı konser veren Trio Arisonto konser repertuarlarında seçtikleri zorlu eserlerle dikkatleri çekti. Enstrümanlarının virtüözlük düzeyinde baş yapıtları olarak kabul edilen özel besteleri büyük bir incelikle yorumlayan genç müzisyenlerin birliktelikleri erken zirve olarak değerlendiriliyor.  Üç üyesinin de Kraliyet Müzik Akademisi (Royal Academy of Music) ikinci sınıfta okumakta olan Trio Arisonto, korno, keman ve piyano gibi müzik tarihinde ender rastlanan yapısıyla oldukça kendilerine has bir ses rengi yakaladılar.

Kornocu Annemarie Federle’nin sergilediği Romantik Dönem’in öncü bestecilerinde Schumann’ın korno için bestelediği “Adagio and Allegro” adlı eserleriyle açılan konser piyanist Dafydd Chapman’in sunduğu Debussy’in piyano “Prelude”leriyle devam etti. İlk yarının finalinde sahneye çıkan kemancı Ezo Sarıcı, 20. yüzyılın önemli bestecilerinden Ravel’in keman virtüözleri için yazdığı “Tzigane”ı (Çingene) yorumladı.

Solo için yazılan eserlerle tamamlanan ilk yarının ardından konserin ikinci yarısında Brahms’ın “Horn Trio Op. 40” adlı bestesini üçlü olarak sunan Trio Arisonto konser sonu yoğun alkış üzerine caz tarihinin önemli bestecilerinden Astor Piazzolla’nın “Libertango” adlı ünlü eserini kendi düzenlemeleriyle icra etti.

Yüksek enstrüman hakimiyetleriyle henüz ilk konserlerinde beğeniyle karşılanan üçlü önümüzdeki Ağustos ve Eylül aylarında konserler vermek üzere Portekiz ve İtalya’daki festivallerden davetler aldılar.

İtalya Kültür Bakanlığı himayesindeki Culture Festival (Sardegna) ve Tas Restaurant tarafından desteklenen konserlerde Kraliyet  Müzik Akademisi öğrencilerinden oluşan geniş ve coşkulu bir grubun yanı sıra çocuklarını müziğe teşvik etme amacını taşıyan Türkiyeli aileler de çocuklarıyla birlikte seyirciler arasındaydı.

Fotoğraflar: Ian Rowson

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.