kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3408
EURO
35,1103
STERLIN
41,0323
BITCOIN
$63.717
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

ADDP Başkanı Jale Özer, Almanya’da temaslarda bulundu

ADDP Başkanı Jale Özer, Almanya’da temaslarda bulundu
04.10.2021
0
A+
A-

Geçtiğimiz ay, Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirmişti. Bu Genel Kurul’da İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’ni temsil eden Başkan Jale Özer, Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu’nun da başkanı seçilmişti.

İngiltere ADD Başkanı Jale Özer, daha öncesinde Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu’nun 2. Başkanlık görevini yürütmekteydi. ADDP Başkanı Özer, 27 -29 Eylül tarihleri arasında ADDP’nin yasal işlemleri nedeniyle Almanya’ya ziyaret etti ve temaslarda bulundu.

Dortmund Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı Ahmet Singör’ün hazırladığı 2 günlük Almanya programının ilk ziyareti,  ADDP’nin kurucu üye derneklerinden Karlsruhe Atatürkçü Düşünce Derneği’ne yapıldı. Geçen sene açılan dernek binası, kütüphanesi ve Atatürk resimleriyle büyük beğeni topladı. Başkan Özer, Karlsruhe ADD Başkan Yardımcısı Serap Arabacı, Karlsruhe yönetim kurulu üyesi Fırat Baz ve Dortmund ADD Başkanı Ahmet Singör ile eşi Naciye Singör’ün de hazır bulunduğu ziyarette dernek yöneticilerinden bu güne kadar yapılan faaliyetler hakkında bilgi alındı, ve gelecekte planlanlanan çalışmalar konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.

 

27 Eylül 2021 akşamı Heidelberg’deki bir Türk restoranında organize edilen yemekte, Başkan Özer ile ADDP’nin üye derneklerinden Heidelberg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Sevil Bursalı, ve yönetim kurulundan Halit Bursalı, Aydın Gündüz, Emre Kıreker buluştular.

Karlsruhe ADD Başkanı Ayşenur Kazokoğlu, başkan yardımcısı Serap Arabacı, yönetim kurulu üyesi Fırat Baz, ve Dortmund ADD Başkanı Ahmet Singör de yemeğe katıldığı belirtildi. Yemekte pandeminin dernek faaliyetlerini nasıl etkilediği konuşuldu ve bundan sonra neler yapılabileceği konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Özer, yeni yönetim ile üye derneklerin iletişiminin artırılmasının çok önemli olduğunu ve derneklere yardımcı olabilmek için yönetim kurulunun bir plan yapacağını vurguladı. ADDP’nin en büyük amacının Atatürkçü Düşünce Sisteminin yurt dışındaki gençler arasında anlaşılmasını ve kendilerine bir yaşam felsefesi olarak özümsemelerini sağlayacak çalışmaların yapılması olduğunu söyledi. Yemeğe katılan dernekler yeni yönetime başarılar dileyerek, dernek olarak da destekleyeceklerini söylediler, ve memnuniyetlerini ifade ettiler.

28 Eylül günü Stuttgart ADD Başkanı Gönül Köksal ve yönetim kurulu üyesi Elif Özel İsmailoğlu ile Stuttgart’ta bir toplantı gerçekleşti. Dortmund ADD Başkanı Ahmet Singör ve Karlsruhe ADD Başkan Yardımcısı Serap Arabacı’nın da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Jale Özer aydınlanma mücadelesinde kadınların yurt dışında büyük özveriyle gönüllü çalışmalarının öneminden bahsederek, Stuttgart ADD’de de kadınların bu mücadelede de en önde olduğunu görmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti, ve ADDP ile ilgili bilgilendirme yaptı. Başkan Gönül Köksal ve yönetim kurulu üyesi Elif Özel İsmailoğlu da Stuttgart ADD’nin çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Olumlu geçen toplantı da pandemi döneminde her şeyde olduğu gibi derneklerin faaliyetlerinin de istenildiği gibi yapılamadığı bir dönemden geçildiğinin altı çizildi.

Özer’in, son görüşme ise Almanya’da başarılı iş insanı, Filiz Albrecht’ın davetine katılmak oldu.  Özer, dünya devleri arasındaki Bosch’un 134 yıllık tarihindeki ilk kadın yönetim kurulu üyesi olarak 1 Ocak 2021 de göreve başlayan Filiz Albrecht, ADDP’nin kuruluş aşamasından bu yana çok emeği geçmiş değerli çalışma arkadaşı Dortmund ADD Başkanı Ahmet Singör’ün kızı olduğunu aktardı.   ADDP Başkanı Özer, Filiz Albrecht ile buluşmasında, bir Türk kadının bu başarısının hepimizi ne kadar gururlandırdığını , yurt dışında yaşayan gençlerin de böyle başarılı hayat hikayelerini gerçekleştirmesinde kendisinin nasıl önemli bir rol model olduğunu söyledi. Filiz Albrecht’de bu görüşmeden çok mutlu olduğunu söyleyerek ADDP ‘nin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yorumlar

  1. B Nelson says:

    Jale Ozer’i tebrik ederiz, basarilar dileriz. Turk kadinlari Ataturk’un en vefakarli ve caliskan kisileri olarak onun prensipleri icinde yasamayi her zaman mudafaa etmeli.