kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.668
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Karton kutularla resim çektiler

Kİngiltere’de toplumumuza yönelik faaliyet gösteren en eski organizasonlardan biri olan IMECE, geçtiğimiz haftasonunda ilginç bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı

Karton kutularla resim çektiler
09.11.2014
0
A+
A-

 

IMECE yöneticilerinden Emel Yüksel (solda) ve  Şebnem Uğural, kursa katılan öğrencilere birer sertifika sundular.

IMECE yöneticilerinden Emel Yüksel (solda) ve Şebnem Uğural, kursa katılan öğrencilere birer sertifika sundular.

İngiltere’de toplumumuza yönelik faaliyet gösteren en eski organizasonlardan biri olan IMECE, geçtiğimiz haftasonunda ilginç bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. 6 – 14 yaş arası sığınmacı ve göçmen ailelerin çocuklarının dikkat çekici resimlerinden oluşan sergide, karton kutularla fotoğraf çekme kurslarında elde edilen resimler gösterime sunuldu.

Kadınlara ve çocuklara yönelik projeleriyle bilinen vakıf bünyesinde verilen ve altı hafta süren eğitimleri, fotoğraf sanatçısı Şebnem Uğural verdi. Kurslarda öğretilen teknikle, fotoğrafçılığın hiçbir cihaza gerek duymaksızın en doğal yöntemlerle çocuklara öğretilmesini amaçlandı. Sergiye ilişkin bilgi veren Uğural, uzun zaman önce fotoğrafçılığa gönül verdiğini belirtirken, çocukların kursa gösterdikleri ilgiden çok memnun olduğunu söyledi.

“Hayatın kendisi zaten bir fotoğraftır” diyen genç sanatçı sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocukların düzenli bir şekilde kursa katılmaları çok güzel. Hiç sıkılmadan hevesle bu kursu bitirdiler. Onlar için de ilginçti. Çünkü karton kutu üzerinde açılan bir iğne deliği üzerinden fotoğraf çektiler. Ayrıca çocukların ailelerine de sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. Hemen herkes pek çok sorunla uğraşırken, bu kurs çocukların ne işine yarayacak demeden onların devamlılıklarını sağladılar.”

IMECE bünyesinde verilen kursa katılan çocuklar, en eski fotoğraflama yöntemine ilişkin bilgiler aldılar.

IMECE bünyesinde verilen kursa katılan çocuklar, en eski fotoğraflama yöntemine ilişkin bilgiler aldılar.

İĞNE DELİĞİNDEN FOTOĞRAF

 Projenin koordinatörlüğünü yapan Emel Yüksel de IMECE olarak bu projeye verdikleri destekten dolayı mutlu olduklarını söylerken, bu tür eğitimlerin çocukların yaratıcılığını olumlu etkileyeceğine inandığını belirtti.

Öte yandan sergi sonunda kursiyer çocuklara sertifikaları verildi.

Fotoğraf sanatçısı Şebnem Uğural, çocuklara öğrettiği teknikle ilgili ilginç bilginler verdi. İğne Deliği (Pinhole) olarak bilinen bu fotoğraflama tekniğinin 1800’lü yılların sonlarında geliştirildiğini kaydeden Uğurel, teknik için, kapağı olan bir karton kutu, ince bir teneke parçası, özel fotoğraf kağıdı ve bir de toplu iğneye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak şu bilgileri aktardı:

“ Kartonun ortasından ufak bir delik açıp ince teneke parçasını içten kutuya yapıştırıp özenli bir şekilde toplu iğneyle tenekeyi delerek ışığın içeriye süzülmesini sağlamak gerekiyor. Kartonun kapağının iç tarafına özel fotoğraf kağıdı yerleştirilip kapak kapatılıyor. Resmi çekmek için deklanşör görevini ise iğne deliğini kapatacak herhangi bir nesne görüyor. Kapağı kapatılmış çekime hazır kutunun iğne deliği üzerindeki nesne kaldırıldığı anda dakikalar içerisinde dışarıdaki görüntünün yansıması içeri süzülüp fotoğraf kağıdının  üzerine geçiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.