kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5575
EURO
34,8784
STERLIN
40,6682
BITCOIN
$63.088
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Londralılar koronavirüs kısıtlamaların hafifletilmesinden umutlu

Londralılar koronavirüs kısıtlamaların hafifletilmesinden umutlu
07.04.2021
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE yeni tip koronavirüs kısıtlamalarının hafifletilmesi kapsamında ülkede 12 Nisan’dan itibaren mağazalar, berberler ve spor salonları gibi işletmelerin yeniden açılıyor. Ülkede vaka ve ölü sayılarının düşmeye devam etmesiyle, Ulusal Sağlık Servisi (NHS) üzerindeki baskının ortadan kalktığı ve aşı kampanyasında bir başarı sergilendiği de açıklanmıştı. İngiltere Başbakanı Johnson, sahip oldukları veriler doğrultusunda daha önce kısıtlamaların hafifletilmesine ilişkin açıkladıkları 4 aşamalı planın ikinci aşamasına geçilmesi yönünde karar aldıklarını belirtti.

Hükümetin açıkladığı plana göre, 12 Nisan’da uygulamaya girecek ikinci aşamada berberler, mağazalar, kütüphaneler yeniden açılacak. Spor salonları ve kapalı yüzme havuzları, hayvanat bahçeleri, kütüphaneler ve açık alana sahip eğlence mekânları yeniden faaliyet gösterecek.

Bu hafta Londra Gazete olarak toplum üyelerimizle İngiltere’nin normalleşme yolunda geçeceği ikinci aşamayı değerlendirdik.  Birbirinden ilginç yorumlar aldığımız röportajda, açılım süreci hakkında olumlu cevaplar aldık.

Asya Mustafa

İkinci açılım aşaması hakkındaki genel düşüncem, böylesi bir hafifletmenin faydalı olacağını yönündedir. Uzun bir süre kapalı olmamızdan dolayı birçok işletme faaliyet gösteremedi ve genel olarak ekonomi olumsuz bir yönde etkilendi. İşletmeler kapalı kalmak zorunda kaldı ve müşterilerine uzun bir süre hizmet sunamadı, bununla birlikte istihdam oranında ciddi bir düşüş mevcut. Hala bir üniversite öğrencisiyim bu koşullarda en iyi eğitim hizmetini almakta çok zor, bununla birlikte bu zor zamanlarda çevrimiçi alışveriş her zaman çok güvenilir olmadı, mağazalar açık olsaydı hayatımız daha kolay olabilirdi.

Süleyman Öksüzoğlu

İngiltere’nin kararlı aşı kampanyası sayesinde Covid-19 kaynaklı ölüm ve vaka sayıları azaldı, kısıtlamaların hafifletilmesi ise aşılama kampanyasının faydasını göstermeye başladığı demektir. İngiltere ekonomisi daha fazla kapalı kalmaya dayanamaz, salgınla mücadele kapsamında uygulanan kısıtlama tedbirlerinin ülke ekonomisine maliyeti çok yüksek. Kademeli açılım şart ve bunun mümkün olması içinde vaka ve ölüm sayıların düşük olması lazım, hükümet geçen yıl geç tedbirler aldı ve bu dönede yanlış kararlar da almış olabilir ama şu an kendimize dünyadaki diğer ülkelerle kıyasladığımız zaman doğru kararların meyvelerini almaya başladığımızı görüyoruz. Kısıtlamaların hafifletilmesi vakalarda bir artış yansıtabilir ama bu gayet normal. Koronavirüs ile yaşamayı öğrendik zaten.

Şeniz Hussein

Uzun bir zamandan sonra bir nebze normalleşmemiz için bir adım atılıyor, 12 Nisan bağımsızlığımız veya özgürlüğümüze kavuşmamız için önemli bir aşama. Hepimizin bunu doğru yönde değerlendirip, kurallara ve tedbirlere adım atarak uyumlu olmalı. Ruhsal açıdan herkes zor bir süreç yaşadık bir yılla aşkın bir süredir dengesiz bir yaşam tarzımız var, açılıp kapanıyoruz. 12 Nisan’da kısıtlamaların hafifletilmesi hepimizin için ferahlatıcı olmasıyla birlikte hayata tekrar tutunmamız için bir fırsat. Hanemizin dışındakilerle mesafeli sosyalleşmemiz, kuaför veya spor salonlarına gidebilmemiz ciddi bir motivasyon kaynağı olacaktır. Genel çerçeve bakınca Ocak ayında göre olumlu bir ilerleme söz konusu, bazı ülkelerde üçüncü dalga etkisi görülürken, İngiltere’de vaka ve ölüm sayıların düşmesi bir şeylerin doğru gitti anlamına geliyor. Bu nedenden dolayı, açılıyoruz diye kurallar ortadan kalktı demek değildir, kurallara uyumlu şekilde adım atalım ki normal hayatımıza daha hızlı dönebilelim. Tek endişem, açılmamızla birlikte vakaların artmasıdır.

Özcan Cantaş

Başbakan Boris Johnson’nun hafta başı yaptığı açıklamada, kuaförler ve diğer hizmet veren işyerlerin 12 Nisan’da açılması yönünde verdiği yeşil ışık hepimizi sevindirdi. İngiltere’nin üç aylık karantina döneminden sonraki yavaş ama istikrarlı yürüyüşünün, Avrupa’nın başka yerlerinde koronavirüs vakaları artmasına rağmen yolunda devam ediyor. Hepimizin merak ettiği tek konu şu an bu yaz tatile gidebilecek miyiz, seyahat yasakları kaldırılırsa herkes memleketine gitmek isteyecektir elbette. Karantina dönemi bize normal hayatımıza adapte olmamız için vesile oldu, şimdi açılıyoruz ama son bahar dönemi belki yine kapanabiliriz ama geçen yıla göre tek umudumuz aşı. Herkesin aşılanmasıyla birlikte ölüm ve vaka sayıların düşük olmasını ümit ediyoruz. 12 Nisan’da çoğu iş yerlerin açılması ekonomik anlamda hem işletme sahiplerine hem de işçileri iyi olacak.

Kezban Şemsettin

Karantinadan yavaş yavaş çıkmamız ve aşamalı bir açılım başlaması hepimiz için umut verici. Çok zor günler yaşandı, sevdiklerimizi kaybettik, kimisi işini kaybetti veya ruhsal açıdan yaşam enerjisini kaybetti. Bazı yerlerin açılmasıyla birlikte ruhsal olarak kendimizi daha iyi hissedeceğiz, havanın da ısınması insanları dışarda daha fazla vakit geçirmeye teşvik edecek. Geçen yaz gibi olmaması lazım ama yemek indirim kampanyası varken herkes tedbirleri koy vermişti ve daha sonra bunun etkisini yaşamıştık. Tek arzumuz eski hayatımıza geri dönmemiz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.