kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.899
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nden ‘Mutlu Yaşam’ projesi

Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nden ‘Mutlu Yaşam’ projesi
04.03.2021
0
A+
A-

Hackney bölgesinde faaliyetler yürüten Kıbrıs Türk Kültür Derneği, ‘Mutlu Yaşam Projesi’ni kamuoyunu ile paylaştı.

Hackney bölgesinde yaşayan 50 yaş üstü kişilere hitap eden proje, yalnızlık sorunu yaşayanlar için sosyalleşme ve yeni dostluklar kurmaya fırsat sunuyor.

Proje koordinatörü Gülnur Salih tarafından ‘Mutlu Yaşam Projesi’ hakkında şu açıklama yapıldı:

‘‘Günlerinizin daha neşeli ve mutlu geçmesini istiyorsanız ayrıca yeni arkadaşlarla tanışmak ve sosyalleşmek için başlayacak olan çay günlerimize, otobüs gezilerimize davet ediyoruz. Bizleri arayarak şimdi WhatsApp grubumuza dâhil olabilirsiniz.

Bir buçuk yıl önce başlayan 40 katılımcı ile devam eden projemiz 31 Ocakta sona erdi ancak yeni katılımcılarla Mutlu Yaşam Projesi devam edecek.

Bu servis, Hackney’de yaşayan, 50 yaş ve üstü bay ve bayanlar içindir.  ‘Mutlu Yaşam Projesi’ hem yalnızlık sorunlarını anlamaya çalışan anketler yapacak, hem de de sosyalleşmeyi, yeni dostluklar kurmanızı sağlayacak bir takım faaliyetler sunacak. Geçen sene en son faaliyetimiz çay günümüzü dernekte 11 Mart 2020 ta gerçekleştirmiştik.

Covid- 19 pandemi döneminde faaliyetlerimizi WhatsApp grubundan ve Zoom üzerinden görüntülü toplantılar yaparak üyelerimizi desteklemeye çalıştık. Bu dönemde mümkün olduğu kadar Covid 19 virüsü, aşılar ve testler hakkında oldukça bilgiler paylaştık. Toplumumuza ve proje katılımcılarımızdan 65 yaş ve üzerindeki kişilere yılbaşı hediyesi olarak evlerine kuru gıda yiyecek paketi gönderdik. Sık sık anketler düzenleyerek ihtiyaçlarını tespit ettik, sorunlarına çare bulmaya çalıştık.

Projeye katılıp devam edenler, bir takım yeni arkadaşlarla tanışma fırsatı bulduklarını, kendilerinde önemli pozitif gelişmeler olduğunu ve de sabırsızlıkla çarşamba günlerini beklediklerini söylemektedirler. Güzel sohbetler yapmak, yararlı bilgiler öğrenmek ve bilgi paylaşmak için bu bulunmaz fırsatı kaçırmayın. Çay günlerinde, çay ve ikramlarımız ücretsiz verilmektedir. Derneğimiz, ulusal çaptaki bu çalışmaya öncülük yapmaktan mutluluk duyuyor ve toplum bireylerini bu projeden yararlanmaya, çalışmalara dâhil olmaya davet ediyor. Gelin, sizlerde projeye katılın, yalnızlık çekmeyin.

Derneğimiz, ulusal çaptaki bu çalışmaya öncülük yapmaktan mutluluk duyuyor ve toplum bireylerini bu projeden yararlanmaya, çalışmalara dahil olmaya davet ediyor. Gelin, sizlerde projeye katılın, yalnızlık çekmeyin.’’

Kıbrıs Türk Kültür Derneği tarafından yürütülen Mutlu Yaşam Projesi, İngiltere’nin 14 ayrı bölgesinde uygulanan Milli Piyango Toplum Fonunun başlatmış olduğu, yalnız yaşayanların problemini anlamayı, ayrıca yalnız yaşamadığı halde yalnızlık çeken, sosyalleşemeyen kişilerin sorunlarını anlama programının bir parçası olduğu ifade edildi. Gülnur Salih, Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin, 25 projenin içinde yer aldığını ve Türkçe konuşan toplumla çeşitli çalışmaları yürüten ve programa katkıda bulunan tek dernek olduğunu söyledi. Ayrıca Covid-19 Türkçe bilgi paylaşımı ve destek projelerin devam ettiği belirtildi.

Katılımcıların arasında bulunan Sevgi Yüksel, şunlar söyledi: ‘‘Evde tembel tembel oturup içime kapanmamak için faaliyetlere katılıyordum. Evde yalnız yaşayan birisi olduğum için çay günleri ve otobüs gezilerine katılmak moralimi yükseltiyor, arkadaşlarla bir araya gelmek beni mutlu ediyor.’’

‘Mutlu Yaşam Projesi’ ve diğer faaliyetler için ‘Kıbrıs Türk Kültür Derneği-Londra’ Facebook sayfasını beğenerek takip edebilirsiniz.  Adres: Kıbrıs Türk Kültür Derneği, 14a Graham Road, Dalston, Hackney, E8 1BZ. Daha fazla bilgi ve projelere katılmak için dernek koordinatörü Gülnur Salih ile 07946 344 667 iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.