kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
STERLIN
40,9740
BITCOIN
$71.290
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Kalp ve damar hastalıklarını göz muayenesi sırasında tespit etmek mümkün olabilir

Kalp ve damar hastalıklarını göz muayenesi sırasında tespit etmek mümkün olabilir
04.03.2021
0
A+
A-

Yapılan bir araştırma, göz muayenesi sırasında kalp rahatsızlığını tespit etmenin mümkün olabileceğini ortaya koydu.

Medical News’in haberine göre, ABD’de Shiley Eye Enstitüsünden bilim insanları, 2014-2019’da UC San Diego Health Hastanesi’nde Optik Koherens Tomografi (OCT) taraması yapılan kişilerin kayıtlarını inceledi.

Araştırmada, göz muayenelerinde yaygın olarak kullanılan Optik Koherens Tomografinin (OCT) kalp ve damar rahatsızlıklarını tespit etmede mümkün olabileceği öne sürüldü.
Çalışma çerçevesinde, 84 kalp hastası ve 76 sağlıklı birey iki gruba ayrıldı.

The Lancet dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim insanları, kalp ve damarlara (kardiyovasküler) ilişkin bozukluğun olup olmadığını belirlemek için gözün en içteki ışığa duyarlı tabaka olan retina lezyonlarını analiz etti.

Araştırmanın lideri Mathieu Bakhoum, kalp rahatsızlığına yol açan vücuttaki kan yetersizliğinin, gözdeki yetersiz kan akışına da neden olabileceğine işaret ederek, “Retinadaki hücrelerin ölmesine bağlı olarak kalıcı bir iz bırakabilir.” dedi.

Bakhoum, “Retinal İskemik Perivasküler Lezyonlar” (RIPLs) adı verilen bu izin kalp ve damar rahatsızlıklarını teşhis etmede belirteç görevi görüp görmediğine dair çalışmalar yapıldığını aktardı.

Araştırma sonucunda, kalp rahatsızlığı yaşayan kişilerde yüksek düzeyde “RIPLs” gözlendiği bildirildi.

Uzmanlar, gözdeki “RIPLs” düzeyi ne kadar fazlaysa, kalp ve damar rahatsızlıkları riskinin de o kadar yüksek olduğunu ifade etti.

Bakhoum, gözlerin sağlığa açılan bir pencere olduğu belirterek sadece kalp ve damar hastalıklarının değil, birçok hastalığın gözlerden teşhis edilebileceğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.