kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.027
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Ali Sakallıoğlu koronavirüsü yendi ama faturaları yenemedi

Ali Sakallıoğlu koronavirüsü yendi ama faturaları yenemedi
02.02.2021
0
A+
A-

İNGILTERE’DE yaşayan ve koronavirüsüne (Covid-19) yakalanan 57 yaşındaki Ali Sakallıoğlu, tedavi gördüğü hastaneden 222 gün sonra taburcu Aralık ayında taburcu edilmişti. Sakallıoğlu ülkede “Covid-19’a en uzun süre direnen kahraman olarak” ilan edilmişti.

İngiliz basınına konuşan Ali Sakallıoğlu, uzun süre hastanede Covid-19’la mücadele etmek zorunda kaldığından dolayı ve şu an taksi şoförü olarak çalışmadığından dolayı iflas edebileceğini vurguladı.

Londra’nın güneydoğusunda bulunan Catford bölgesinde yaşayan Sakallıoğlu’nun 3 kez ailesiyle vedalaşması istenmişti, 222 gün sonra koronavirüsü yenerek yaşama tutundu. İngiliz basını, hastaneden taburcu edilen 5 çocuk babası Sakallıoğlu’nu “ülkenin en uzun süre hastanede yatan Covid-19 hastası” olarak nitelendirerek kahraman ilan etti.

Hastanede kaldığı süre boyunca kalp krizi, felç, akciğer iflası ve sepsis ve organ yetmezliği yaşayan Sakallıoğlu, eve dönünce ‘dağlar kadar faturalara’ geri döndüğünü anlattı.

BBC’ye konuşan Sakallıoğlu, durumunun ‘çok zor’ olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

‘‘Faturalarımı ödeyemiyorum, çalışmıyorum. Hayatı günden güne yaşıyorum. Gelecek hakkında düşünemiyorum çünkü geleceğin ne getireceğini bilmiyorum. Giyinmekte zorlanıyorum, yemek yapamıyorum ve merdivenlerden çıkamıyorum.’’

Tip 1 diyabet hastası olan Sakallıoğlu, Mart ayı sonunda, İngiltere’nin ilk kez ulusal karantina ilan etmesinin ardından Covid-19 semptomları geliştirdi. O esnada NH’in acil hattını aradı ve kendini izole etmesi söylendi. Ancak semptomları kötüleştikten sonra Nisan ayının başında hastaneye kaldırıldı ve Covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra Lewisham Üniversite Hastanesi’ne kaldırılıp oksijen makinesine bağlandı. Sakallıoğlu daha sonra bir kalp krizi geçirdikten sonra ameliyat için Camberwell’deki King’s College Hastanesi kaldırıldı ve komaya girdi.

Sakallıoğlu, ‘‘Kızımız aramayı başardım ve bak dedim, beni komaya koyacaklar ve herkese onları çok sevdiğimi söyle. Sizinle artık diğer tarafta görüşeceğim dedim. Üç ay sonra uyandığımda çocuklarıma başaramayacağımı söylediler.’’

Çocukları Ali, 38, Şeniz, 36, Ayşe, 34, Jay, 32 ve Yasemin, babalarına veda etmiş, ancak tüm zorluklara rağmen Sakallıoğlu hayata tutunmayı başardı.

Üç ay komada kaldıktan sonra, sonunda yürüme kabiliyetini tekrar kazanmak da dahil olmak üzere rehabilitasyonuna yardımcı olabilmek için bir bakımevine taşındı.

Sakallıoğlu’nun kızı Şeniz, hastanede babasının yaşam mücadelesine şahit olmanın ‘inanılmaz derecede zor’ olduğunu söyledi.

Şeniz şöyle devam etti: ‘‘Onu acı içinde nefes alırken izlemek ve günün her saniyesinde bunu yaşadıklarını bilmek zorunda kalmak çok zordu ve çok canımız yandı. Bizim için güçlü kalmaya devam etti.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.