kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
STERLIN
40,9498
BITCOIN
$70.397
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere’de Covid-19 büyüyor: 5 günde, 9 toplum üyemiz virüse yenik düştü

İngiltere’de Covid-19 büyüyor: 5 günde, 9 toplum üyemiz virüse yenik düştü
04.01.2021
0
A+
A-

Birleşik Krallık’ta ülke çapında her gün 50 binin üzerinde koronavirüs vakası tespit edilmeye devam ederken, ölüm sayısı da hızlıca artmaya devam ediyor.

30 Aralık Çarşamba günü, Londra Gazete’nin elde ettiği bilgiye göre, son bir haftada, Türkçe konuşan toplumda koronavirüs sebebiyle 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Londra Gazete’nin ulaştığı en güncel bilgilere göre, son 5 günde, 9 Kıbrıslı Türk koronavirüse yenik düştü. 100’ün üzerinde toplum üyelerimizin ise yoğun bakımlarda tedavi gördüğü iddia edildi.

Londra Gazete’ye konuşan cami hocası ve Kıbrıs İslam Cemiyeti Başkanı Hüseyin Haşim El Bakayi, ölüm haberlerin geçtiğimiz Nisan ayı gibi sıkça gelmeye başladığını belirterek, şu ifadeleri ‘‘Özellikle Mart ve Nisan aylarında İngiltere’de yaşayan Kıbrıslılar arasında Covid-19 kaynaklı ölümlerin oldukça yüksekti, şu an maalesef benzer bir durum yaşıyoruz. İngiltere genelinde ölüm ve vaka sayısı arttıkça bu bizim de toplumumuza yansıyor. Vefat edenlerin birçoğu 60 yaşın üzerinde ancak aldığımız bilgilere göre, 30 – 50 yaşlar arasında olan birçok toplum üyelerimiz yoğun bakımda tedavi görmekte. Acımız çok büyük, tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz kurallara uyalım, tedbirleri elden bırakmayalım ve mümkün olduğu kadar evde kalalım.’’

İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın verilere göre İngiltere’deki hastanelerin ‘‘şimdiye kadar en yoğun kışı’’ geçirdiği söyleniyor. Başkent Londra’da hastane kapasitelerinin Covid-19 hastalarıyla dolduğu belirtilirken, yetkililer daha hızlı yayılan virüsün yeni türünün ülke çapında yayıldığını ve hastanelerin bu duruma hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Hastanelerde yaşayan yoğunluğa değinen El Bakayi, sistemde bir tıkanma olduğunu ve cenazelerin morglarda uzun süre bekletildiğini söyledi.

‘‘Sistemde ciddi bir aksama var, yaklaşık iki hafta önce koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden toplum üyelerimizin cenazeleri hala morglarda bekletiliyor. Yaslı aile sevdiklerin cenaze töreni gerçekleştiremiyor. Bu nedenden dolayı, İngiltere Türk İslam Vakfı ve Shacklewell Lane Türk Camisi Başkanı Erkin Güney, cenaze işlemlerini hızlandırmak adına Hackney bölgesinde bulunan Shacklewell Lane camisine cenaze buzdolabı yerleştirmek için girişimlerde bulunacak.’’

El Bakayi, İngiltere halkının maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmesi gerektiğini belirterek, bu tedbirlere devam etmenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ve kesin olarak bilinen Kıbrıslı Türklerin sayısı 131’e ve Türkiye kökenli toplum üyelerin sayısı ise 45’e yükseldi.

Yorumlar

  1. Huseyin komur says:

    Sorum olacak hasan özbengü isminde arkadasimin hastanede oldugunu duydum fakat haber alamiyorum bilginiz olursa beni bilgilendirirseniz sevinirim