kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
STERLIN
40,8271
BITCOIN
$70.918
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Türkiye’den Işid’e destek yok!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye’nin IŞİD gibi örgütleri desteklemesi ve onaylamasının mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye’den Işid’e destek yok!
05.10.2014
0
A+
A-
AKP Genel Başkan yardımcısı Londra’dan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkan yardımcısı Londra’dan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Londra’da düzenlenen bir toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye’nin IŞİD gibi örgütleri desteklemesi ve onaylamasının mümkün olmadığını vurguladı. Avrupa Türk Demokratlar Birliği İngiltere Şubesi’nin düzenlediği toplantıya katılan Aktay,  söz konusu örgütlerin, Sisi, Esad ve Maliki gibi devlet terörü uygulayan rejimler yüzünden ortaya çıktığını da savundu. İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti’nin yıllık konferansına katılmak üzere Londra’ya gelen Prof. Dr. Yasin Aktay, İşid’e yönelik bir soruya verdiği yanıtta, Türkiye’nin sorunu  siyasetle çözmekten yana olduğunu belirterek, bu tavrın Işid’i desteklemekle itham edildiğine dikkat çekti. Aktay, “ IŞİD benzeri örgütlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayan unsurlar ortadan kaldırılmadıkça müdahale edilmesinin bu sorunları kökten çözmeyecek. İsrail ve Suriye’nin devlet terörü uygulaması nedeniyle bu tür şiddet örgütleri ortaya çıkıyor. Bu iki ülke devlet terörü uyguluyor, kimse onlara müdahale etmiyor. Bu ülkeler devlet terörü uygulamaya devam ettiği sürece IŞİD ve benzeri şiddete dayalı oluşumlar çıkmaya devam eder. Batılı ülkelerin menfaatlerine dokunan örgütleri öne çıkararak müdahale edilmesini istiyor. Oysa önce bu örgütlerin kaynağını kurutmak gerekiyor” dedi.

CİHATÇILAR AVRUPA ÜLKELERİNDEN GELİYOR

Yasin Aktay, Işid ve benzeri örgütlere Avrupa ülkelerinden daha fazla katılım olduğu halde bu ülkelerin ‘Türkiye’den geçiyorlar’ diyerek suçlamalarda bulunduklarını savunurak sözlerini şöyle sürdürdü: “Şiddete meyilli vatandaşlarınızı kontrol edin o zaman. Ülkenizden çıkmalarını engelleyin. Türkiye’ye kadır gelip buradan Suriye’ye geçiyorlarsa bunun sorumlusu neden Türkiye olsun. Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yükselen İslamofobia, İslam’a hakaret ve ırkçı söylemler nedeniyle IŞİD gibi yapılanmalara meyledenler artıyorsa sorunu kendi içlerinde aramaları gerekiyor.  Türkiye’nin, IŞİD gibi örgütleri desteklemesi, onaylaması mümkün değil. Oysa bu örgütlerin türemesine, ortaya çıkmasına zemin hazırlayan Sisi, Esad ve Maliki gibi yönetimleri önce temizlenmeli.” IŞİD gibi örgütlerin ortaya çıkması ile Türkiye’nin geçmişte dile getirdiği endişelerin doğrulandığını, bunu bizzat Amerikalıların da dile getirdiğini bildiren Aktay, IŞİD örgütünün patolojik bir sorun olduğunu, bu gibi örgütlerin çıkışına zemin oluşturan Esad gibi kendi halkına zulmeden yönetimlerden kurtulmadan temizlenmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.

PARALEL YAPIYA IŞİD BENZETMESİ

Akp Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, İngiltere Türk Diyanet Vakfı salonunda yaptığı konuşmada,  ‘paralel yapı’ olarak nitelendirdikleri Gülen cemaatine yönelik sert eleştirilerde de bulundu. Cemaat’in İslam’ı tahrip eden, kendi kafalarından uydurdukları Yahudi ve Siyonizm  ile uyumlu bir din anlayışı uydurduğunu ileri süren Aktay, “İslam merttir, mert dindir. Paralel yapı da bir çeşit IŞİD’dir. Bir nevi yahudileşmedir. Bunlar fakir fukaradan topladıkları zekat, ve yardımları kendi lobileri için Amerika’da Yahudilere yedirdiler. Paralel yapı ile yapılan bu mücadele hayırlı bir mücadeledir. Paralel yapılanmanın ortaya çıkması hayırlı olmuştur. Hakedilmemiş bir saygınlık alanı kullanıyordu. Zekat, bağış, yardım potansiyelini tüketiyorlardı. Yaptıkları ciddi bir şov idi.Üç beş şarkı söyletmekten başka yaptıkları birşey yoktu. Halkımız gelişmelerden memnun. Bazı insanlar ‘onları siz palazlandırdınız’ diyorlar. Onlar da haklılar. Bu yapılanmanın içinde samimi İslam’a hizmet edenlerin uyanmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Birtakım insanlar hala geri dönülmez bir yolda ısrar ediyorsa onlara da yapacak birşey yok” dedi. Konşumasında Gezi sürecine de değinen Yasin Aktay, olayların arkasında bazı batılı ülkelerin olduğunu savunarak,  sürecin Türkiye’nin yükselişine karşı olduğunu ve benzer bir sürecin Mısır’da da organize edilerek başarıya ulaştığını ileri sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.