kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazartesi Hafif yağmur
18°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C

Alp Mehmet: ‘‘Misafirperverliğimizi kötüye kullanan ve ciddi suçlara karışan insanlar, sınır dışı edilmelidir’’

Alp Mehmet: ‘‘Misafirperverliğimizi kötüye kullanan ve ciddi suçlara karışan insanlar, sınır dışı edilmelidir’’

RESMİ rakamlara göre, yaklaşık 4 bin yabancı uyruklu suçlu sınır dışı edilmekten kurtuldu ve Birleşik Krallık’a yerleşti. İngiltere hükümetinin bu suçluları geri dönme şansının olmadığına karar verildiği bildirildi.

Son üç yıl içinde, İçişleri Bakanlığı, suçluların ülke dışına atılmasını engelleyen insan hakları kurallarına aykırı düşeceklerine karar verdikten sonra, 3,774 adet davalar kapandı. 

Hükümetin Göçmenlik Yasası ile ilgili bir tartışmaya cevaben Lordlar Bakanı Barones Williams tarafından yazılan bir mektupta, suçluların 66’sının kalmalarına izin verildiğini, çünkü bunların çıkarılmasının aile yaşamlarını etkileyeceğini söylüyor.

Diğer 3,170 dava için herhangi bir sebep belirtilmedi. 2017’de 836, 2018’de 750 ve geçen yıl 1,584 vaka söz konusuydu. 

İçişleri Bakanlığı kaynakları, muafiyetlerin suçluların sınır dışı etmenin Avrupa Birliği yasaları uyarınca insan haklarını ihlal edeceğini iddia etmelerinden kaynaklanabileceğini söyledi.

Bazıları ayrıca mültecilerle ilgili Cenevre Sözleşmesi kapsamında korunacak ve diğerleri ise Avrupa Vatandaşları olarak topluma ‘gerçek ve mevcut bir tehdit’ oluşturdukları halinde ülkeden sınır dışı edilebilecek.

Kampanyacılar yaptıkları açıklamada, rakamların hükümet tarafından daha güçlü adımlar atılması gerektiğini gösterdiğini belirtti.

 Daily Mail’in haberine göre, Kıbrıslı Türk diplomat ve Migration Watch UK başkanı Alp Mehmet şu açıklamayı yaptı:

 ‘‘Sınır dışı edilmenin önünde, yabancı suçluların ülkeden gönderilmeleri ile ilişkin önleyen veya geciktiren çok fazla engel mevcut. Misafirperverliğimizi kötüye kullanan ve ciddi suçlara karışan insanlar, sınır dışı edilmelidir. Birleşik Krallık halkının güvenliği önce gelmeli ve bunu mümkün kılmak için yasanın değiştirilmesi gerekiyorsa, yapılması gereken budur.’’

Geçtiğimiz hafta, sınır dışı edilmesi planlanan 28 göçmenin, avukatlar tarafından 11 saatlik temyiz başvurularından sonra geri gönderilmelerinin engellendiği ortaya çıktı.

 Bunlardan 18’i ilk kez insan hakları talebinde bulunurken, yedisi modern köleliğin kurbanı olduklarını söyledi ve geri kalan üç kişi için adli soruşturma başlatıldı. 

İçişleri Bakanlığı hesapları, göçmenlik yaptırımı ve vize başvurularının işlenmesi için her yıl yaklaşık 1 milyar pound harcandığını kaydedildi.

 Geçen hafta Kraliyet Onayını alan Hükümetin Brexit sonrası Göçmenlik Yasası, puan temelli bir sistem ve AB suçlularının AB dışındakilerle aynı şekilde Birleşik Krallık’tan yasaklanmasına izin veren yeni kuralları içeriyor.

 Haziran ayında yapılan bir araştırmaya göre, Birleşik Krallık’ta 9,413 yabancı suçlunun yaşadığı bildirildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.