kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4488
EURO
34,7445
STERLIN
40,5340
BITCOIN
$63.756
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Genç girişimci ve başarılı makyaj sanatçısı: Selen Gümüş

Genç girişimci ve başarılı makyaj sanatçısı: Selen Gümüş
21.07.2020
0
A+
A-

Aslen Kıbrıslı Türk olan Selen Gümüş, ailesinin İngiltere’ye göç etmesi ile Londra’da dünyaya geldi. Şimdilerde 17 yaşında genç girişimci ve başarılı makyaj sanatçısı olan SelenGümüş, sosyal medya fenomeni olma yolunda hızla ilerliyor.

Sir George Monoux’da sosyoloji, hukuk ve medya eğitimi gören Selen Gümüş, aynı zamanda ‘Selgam’ İnstagram hesabından makyaj sanatçısı olarak ilginç içerikler üreterek yaklaşık 15 bin takipçiye ulaştı.

Başarılı gencimiz, yaklaşık iki yıl önce İnstagram’da makyaj sayfasını açtı ve geçtiğimiz gün ‘Selgam Lashes’ isminde kendi kirpik markasını çıkardı.

17 yaşındaki genç girişimci Londra Gazete’ye konuşarak sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ilişkin bilgi verdi. Gümüş şöyle konuştu:

“İnstagram sayfamı 14 Kasım 2018’de açtım, boş zamanımda değişik makyajlar yapıp bunu video olarak paylaştım. Hızlıca takipçilerim artmaya başladı bu da beni daha fazla motive etti ve farklı içerikler oluşturarak hemen hemen her gün eğlenceli görüntüler paylaştım. Makyaj yaparken özellikle olağanüstü renkleri kullanmaktan hoşlanıyorum. Yapmış olduğum paylaşımlarda takipçilerime aslında tavsiyelerde bulunuyorum, günlük hayatlarında veya özel davetlerde değişik tonlarda ne tür makyajlar yapılabilir diye tavsiyeler veriyorum. Bir nevi hem kendimi geliştiriyorum hem de takipçilerime eğitim veriyorum. Yaptığım paylaşımlardan müşteri kitlemde oluştu ve özel olarak makyaj yapıyorum ayrıca.”

MAKYAJ YAPMAK BİR SANATTIR

Makyaja olan ilgisinin nasıl oluştuğu sorusunu yanıtlayan Gümüş, “Makyaja olan ilgim kendimi bildim bileli vardı. Küçükken ilerde annem gibi bakımlı ve genç kalabilmeyi dilediğimi hatırlıyorum. Bu nedenden dolayı büyüdükçe makyaja olan ilgim daha fazla arttı ve bunu meslek haline getirmek için dijital medyayı kullandım. Makyaj yapmak bir sanattır, kendimi geliştirmek için her zaman çok çalıştım” ifadelerini kullandı.

UMUDUMU ASLA KAYBETMEDİM

Her güzel başarıların beraberinde zorluklarında olduğunu belirten Gümüş, olumlu yorumlarla birlikte eleştirellere de maruz kaldığına değinerek şu açıklamayı yaptı:

“Yaptığım paylaşımlar için birçok olumlu yorum aldım ama aynı zamanda eleştiren de oldu. Böylesi girişimlerde bulunan bireyler olumsuz yorumlara hazırlıklı olmalı zaten. Şahsen negatif yorumları hemen pozitife çeviren birisiyim, her şeye güzel ve olumlu bir bakış açısından bakmak hayatın puf noktasıdır. Sosyal medya sayfamda binlerde takipçiye sahip olmak kolay değil, bunu başarmak için hırslı ve azimli olmak zorundaydım. Umudumu asla kaybetmedim. Eleştiriler beni asla yıkamaz aksine daha da güçlü yaptı. Kendimi geliştirmek için daha fazla uğraş verdim. İnsanların beni sevmesi ve takip etmesinin nedeni ise budur.

DÜNYACA ÜNLÜ MARKANIN MARKA YÜZÜ

Makyaj sayfamı açtığım zaman her şeyin çok kolay olacağını düşünmüştüm ama tam aksine, A-Level eğitimi tamamlamaya çalışırken aynı zamanda içerik oluşturmakla meşguldum. Kaliteli paylaşımlar yapmak için büyük özveri ve zaman istiyor, eğitim hayatım ve makyaj sayfam arasında bir denge oluşturmak zorundaydım. Bir ara hiç boş zamanım yoktu. Eğitim hayatım önceliğim olduğu için bu dengeyi sağladım ve çok mutluyum.  Dünyaca ünlü markalarla çalıştım ve marka yüzü seçildim, Hudabeauty ve Pixibeauty gibi markalarla çalıştım ve yaklaşık iki hafta önce Hudabeauty’nin marka yüzü olarak seçildim. Böylesi başarılar beni ve ailemi gururlandırıyor.”

TUTTUĞUNU KOPARAN BİR KİŞİLİĞE SAHİBİM

Geçtiğimiz gün kendi kirpik markasını çıkartan genç girişimci, ‘Selgam Lashes’ ismindeki ürünü artık piyasada. Yeni ürünü hakkında Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Gümüş, şu ifadeleri kullandı:

“Henüz 17 yaşında genç bir kız olmama rağmen hayallerimin peşinde koşmak için elimden geleni yapıyorum. Rahatlıkla diyebilirim ki, tuttuğunu koparan bir kişiliğe sahibim. Yaklaşık 7 aydır kendi kirpik markamın üzerine çalıştım ve şimdi müşterilerime en kaliteli kirpikleri kendim sunuyorum. Bu benim için büyük bir başarı ve mutluluk, ailemin desteğiyle her zaman kendime inandım ve şu an buradayım. Hayallerimi gerçekleştirmek için daha fazla üretmeye devam edeceğim, markamı büyütüp çeşitli ürünler satmayı hedefliyorum. Kendim, ailem ve toplumum için faydalı bir genç olmaya çalışıyorum. ‘Selgam Lashes’ satın almak için ve daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz: www.selglamlashes.com.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.