kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
STERLIN
41,0306
BITCOIN
$70.841
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Çocuklar okullarda yeni normale uyum sağlıyor

Çocuklar okullarda yeni normale uyum sağlıyor
BİRLEŞİK KRALLIK HÜKÜMETİ İLE ORTAK HAZIRLANDI

 

Ülke genelinde çocuklar, ebeveynler ve personelin ilk ve ortaokullardaki yeni normale alışmasıyla, öğrencilerin de değişikliklere ne kadar iyi ve ne kadar çabuk adapte oldukları şaşırtıcı olmuyor.

Güney Londra’daki Bonneville İlköğretim Okulu dört hafta önce ana sınıfı, 1’inci ve 6’ncı sınıf öğrencilerine kapılarına açtı. Öğrencilerin yaz sonuna kadar eğitimlerine güvenle devam edebilmeleri için haftalarca hazırlıklar sürdü.

Andrea Parker

Okul müdürü Andrea Parker, Haziran sonunda ebeveynlerin değişiklikleri benimsediği ve çocukların yüzde 80’inin sınıflarına geri döndüğü için mutluluk duyduğunu ifade etti.

“Herkesin zaman çizelgesine bağlı kaldığını görmek – planladığınız gibi ebeveynlerin iki metre mesafeli sıraya girip beklemesi, çocukların gruplar halinde zamanında hareket etmesi ve her şeyin yolunda gittiğini görmek beni gururlandırıyor.

Bu Haziran sonunda toplum çabasıydı ve çocukların okula geri dönmesi için eğitimciler ne yapmamız gerektiğini mükemmelleştirmek için saatler süren çalışmalar gerçekleştirdi – bunu iliklerimize kadar hissediyoruz.

Fakat sonuç olarak, geri döndüklerinde çocuklar açısından bir isteksizlik olmad; arkadaşlarını görmek ve birbirleriyle oynayabilecekleri için can atıyorlardı. Ebeveynler çok minnettar olurken, öğretmenlerimizse geri döndükleri için çok mutlular.”

Birleşik Krallık hükümetinin 1 Haziran’daki yönergeleri ve önlemlerini takiben, İngiltere genelindeki uygun okulların yüzde 65’inin genç öğrencilerini tekrar karşıladığı tahmin ediliyor. Bonneville, çalışanlarından öğrencilere kadar herkesin güvenli bir şekilde hissetmesini sağlamak için yeni önlemler aldı ve ebeveynler, çocuklarını bıraktıkları andan tekrar aldıkları ana kadar güven duyuyorlar.

OmniGov – Primary school student return to school case study – Rosa (10) Year 6 and her mum Miriam. Leaving home and arriving at Bonneville primary school in south London.
Date: 17 June 2020
Photograph by Amit Lennon

Miriam Paridjanian’nın on yaşındaki kızı Rosa, 3 Haziran’da okula dönmüştü, Paridjanian şu ifadeleri kullandı, “Açıkçası endişeliydik, ama kızımın Bonneville’e geri dönmesi için çaresizdim çünkü evde biraz üzgündü.” Nitelikli bir öğretmen olan Paridjanian, evde eğitim almayı “çok zorlayıcı” buldu ve kızının arkadaşlarıyla birlikte tekrar çalışma şansına sevindi.

Kızını geri okula gönderme zamanı geldiğinde bunun ne kadar önemli olduğunu anlayan Parijanian, “Okul yeniden açılmak için çok iyi bir şekilde hazır görünüyordu – gerekli iletişimler kuruluyordu ve herhangi bir soruya cevap verileceğini biliyordum, bu nedenle kızımı geri gönderme teklifi geldiğinde kabul ettim…”

Anlaşılır bir şekilde Rosa bile okula geri dönme konusunda ilk başta endişeliydi fakat bu düşünce hızlıca geçmişti. Rosa, “Annem bana okula geri döneceğimi söylediğinde heyecanlıydım ama gergindim de, bir şeylerin yoluna gitmeyeceği ve evde eğitim görmeye geri dönmemiz gerekecek diye’ düşündüğünü dile getirdi. “Bazı şeyler pek de iyi değil, sınıflarımızda öğle yemeği yedikten sonra oynamaya çıkıyoruz, oysa genellikle hep birlikte yemek salonunda birlikte yemek yiyorduk, böyle daha iyiydi…”

Bonneville ve pek çok sayıdaki ilkokul yeni normali benimsediğinden dolayı, Birleşik Krallık hükümeti tarafından 15 Haziran’dan itibaren yeni rehberlik uygulanıyor, 10’uncu ve 12’nci sınıflar için yaz tatilinden önce ‘temas süresi’ alınması teşvik edildi, böylece en iyi şekilde önümüzdeki yılın sınavları için şans tanınıyor.

Bu Birleşik Krallık tarafından İngiltere için hazırlanan tavsiyedir, bu nedenle bölgenizde açılan okullarla ilgili en güncel haberler için lütfen yetkililere danışın.

OmniGov – Primary school student return to school case study – Rosa (10) Year 6 and her mum Miriam. Leaving home and arriving at Bonneville primary school in south London.
Date: 17 June 2020
Photograph by Amit Lennon

 

OKULA GERİ DÖNÜŞ İÇİN TAVSİYELER

  • Okul kapılarındaki kalabalığı azaltmak için, sadece bir ebeveyn çocuğunu okula bıraksın ve teslim alsın
  • Toplu taşımayı zorlaştırmamak için okula yürüyün veya bisiklet kullanın
  • Sınıfta hijyeni iyi sağlamak için evde sağlıklı alışkanlıklar uygulayın
  • Her şeyden önce gençlerinize güven vermeye devam edin

Lütfen buradaki eğitim ve çocuk bakım ortamları kılavuzundaki koruyucu önlemleri yakından inceleyin: https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-implementing-protective-measures-in-education-and-childcare-settings

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.