kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3401
EURO
35,1057
STERLIN
41,0402
BITCOIN
$63.332
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Semra Eren Nijhar: “Üç kelime ile Covid-19 karantina günleri”

Semra Eren Nijhar: “Üç kelime ile Covid-19 karantina günleri”
02.07.2020
0
A+
A-

İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan toplum üzerine araştırmaları ile tanınan sosyolog, sanatçı ve yazar Semra Eren Nijhar, Covid-19 karantina günleri üzerine hazırladığı projeyi tamamladığını duyurdu.

Covid-19 karantina günlerini tüm dünyada nasıl yaşanmış olduğunu araştırmak için bir proje hazırlayan Semra Een-Nijhar, çalışmasını tamamlayarak sonuçlarını yapmış olduğu bir video ile paylaştı.

Seçtiği örnek ülkelerde yaşayan bireylere karantina günlerinde Mart-Haziran ayrlarında yaşadıklarını, tecrübelerini, hissettiklerini, algıladıklarını ve düşündüklerini üç kelime ile sınırlayarak anlatmalarını isteyen Eren-Nijhar, aldığı sonuçları bir video da toplayarak, tüm dünayada yaşanan karantina günlerine ışık tutmaya çalışarak, küresel anlam içeren bir proje gerçekleçtirdi.

Katılımcıların erkek-kadın oranına da dikkat eden Eren-Nijhar, aynı zamanda bu çalışma da değişik yaşlardan bireylere de yer verilmesini sağlayarak, kendi alanında bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.

Eren Nijhar, aralarında Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Dr. Elvin Hasan olmak üzere, sanatçıların, akademisyenlerin, gazetecilerin ve doktorların da yer aldığı bu çalışma, karantina günlerinde yaşananları ‘Ortak Geçmişimiz/Ortak Tarihimiz’ olarak geleceğe aktarma sürecinde yardımcı olacağını ifade etti.

Proje kapsamında seçilen örnek ülkeler arasında Almanya, Meksika, Rusya, Türkiye, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moğolistan, İtalya ve Gürcistan’da yer almaktadır.

Projeyi izlemek için linke tıklayın:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.