kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5150
EURO
34,8570
STERLIN
40,5161
BITCOIN
$66.274
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Türkiye yat turizmi ExCel deydi

Türkiye yat turizmi ExCel deydi
03.04.2012
0
A+
A-

turkiye_yat_turizmi_exceldeBRİTANYA Denizcilik Federasyonu nun organize ettiği ve ExCel Fuar Merkezi’nde, bu yıl 54’üncüsü düzenleden London Boat Show’a Türkiye’den 12 firma katıldı.

11-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen London Boat Show’da Türkiye’nin yat turizmine yönelik imkanlarının pazarda tanıtılmasını sağlayan firma ve marina temsilcileri, genel olarak fuara ilgiden memnun olduklarını belirterek Türkiye standının en çok ziyaret edilenler arasında olduğunu belirttiler.

Türkiye’nin Londra Kültür ve Turizm Tanıtma Müşavirliği’nce kiralanan ve 100 metrekarelik alanda kurulan ‘Türkiye’ standında yer alan firmalar, Türkiye’nin yat turizminin tanıtılmasının yanısıra kendi tanıtımlarını da yaparak marina ve yat kiralama hizmetlerini ziyaretçilere en iyi şekilde sundular.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Londra Turizm Müşavirliği ile Deniz Turizm Birliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri fuar organizasyonunda stand açan firmalardan Vogue Yacht, fuara katılma amaçlarının Türkiye’nin yat turizmi açısından da yabancılara tanıtılması olduğunu vurgulayarak yat imalatı üzerine de çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Fuarda standı bulunan Port Göcek, yatını Türkiye’ye getirmek isteyenlere marina kiralama konusunda yardımcı olduklarını belirtirken, fuara İngiltere’den katılan tek Türk firması olan Blue Cruise, İngiltere’den Türkiye’ye mavi tur organizasyonu düzenlediklerini belirtti.

TC Londra Kültür ve Turizm Müşavirliği yetkilileri ise Türkiye’nin kendisini Boat Show gibi fuarlarda ifade etmesinin büyük önem taşıdığını dile getirirken deniz turizminin seyahat alternatifleri açısından önemli bir yer tuttuğunu, deniz turizminin tüm dünyadaki turizm hareketi içindeki payının yüzde 20-25 civarında olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’deki deniz turizmi için daha kapsamlı tanıtım çalışmaları yapılması gerektiğini belirten yetkililer Türkiye’nin tekne üretiminde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu kaydederek efektif bir tanıtımla bu potansiyelin dünyaya duyurulacağını belirttiler.

KOKTEYL YAPILDI

Fuar süresince büyük ilgi gören Türkiye standında 17 Ocak perşembe günü gerçekleştirilen kokteylde TC Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan da hazır bulundu.

Deniz Turizm Birliği Başkanı ve yetkilileri, Britanya Denizcilik Federasyonu yetkilileri ve İngiltere Yelken Kulüpleri üyelerinin de katıldığı kokteylde yat turizminin ortalama harcamanın en yüksek olduğu turizm türlerinden biri olduğunun altı çizilirken TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yat turizmine özel bir önem verdiği vurgulandı.

KKTC DE BOY GÖSTERDİ

Bu yılki fuarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Port Cyprium Marina ve Delta Marina ile İsrail’in Herzliya Marinalarının ortaklaşa girişimleriyle oluşturulan stand en çok ilgi çekmeyi başaran standlar arasında yer aldı.

fiirketin yöneticisi Altan Hüseyin gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirtirken marinanın tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarına değindi.

KKTC Londra temsilcisi Dilek Yavuz Yanık tarafından da ziyaret edilen stand ile KKTC’nin yatçılık turizminde de iddialı olduğu gözler önüne serildi.

Fuara katılan 12 Türk firmasının isimleri şöyle:

Vough Yacht, Port Göcek, Chamber of Shipping, East Med, Alesta Yachting, D Marin, Budget Sailing, Marmaris Yacht Marina, Auro Yachting, Kemer Turkiz Marina, Blue Cruise ve Martı Marina.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.