kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.123
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Cumhurbaşkanı seçimlerini siz belirleyeceksiniz

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç İngiltere’de yaşayan vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı seçimlerini siz belirleyeceksiniz
24.06.2014
0
A+
A-

 

IMG_2871

Akif Çağatay Kılıç – Gençlik ve Spor Bakanı

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, temaslarda bulunmak için geldiği Londra’da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin(UETD) düzenlediği halk buluşmasına katıldı. Toplantıya Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Fatih Ulusoy ve Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar da hazır bulundular.

UETD İngiltere Başkanı Muttalip Ünlüer’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Kılıç, İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarının Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez oy kullanacaklarını hatırlatarak sandığa gitmeleri çağrısında bulundu.  “Bu size verilmiş önemli hak; bu hakkınızı iyi kullanmanız lazım. Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanma tarihleri olan 2-3 Ağustos günlerini kaçırmayın” diyen Kılıç,  sürekli olarak oy kullanma hakları için talepte bulunan gurbetçilere bu hakkın sağlanmasının AKP iktidarına nasip olduğunu söyledi.

İktidarları döneminde Türkiye’de önemli gelişmeler sağladıklarını vurgulayan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben İngiltere’de üniversite okuduğum dönemde şu an bu salonda bulunan bazı kardeşlerimiz Türkiye’deki üniversitelerde okuyamıyorlardı. Yaptığımız düzenlemelerle kılık-kıyafetlerinden ötürü insanların öğrenim görmelerinin ve kamuda çalışmalarının önündeki engelleri kaldırdık. Yine öğrenciliğim döneminde ekonomik kriz vardı ve IMF’den borç alıyorduk. Bugün, bu borcu bitirdik ve IMF’ye borç verebilecek duruma geldik.”

İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin, Başbakan Erdoğan’ın sık sık ifade ettiği gibi, bulundukları ülkelerde asimile olmadan entegre olmalarını isteyen Çağatay Kılıç, gurbetçilerimizin yaşadıkları ülkelerin dillerini ve kültürlerini öğrenerek daha etkili bir toplum haline gelebileceklerine inandığını da kaydetti.

Konuşmasında Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilere de değinen Kılıç, 37 bin dolayında İngiliz vatandaşının, Türkiye’de 26 binden fazla gayrimenkulü olduğunu belirterek, İngiltere’den Türkiye’ye her yıl 2 buçuk milyon turistin gittiğini aktardı.

Bakan Kılıç daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantıda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Öte yandan daha önce Bakan’ın konuşmacı olarak katılacağı bildirilen ve Kings College Üniversitesi’nde düzenlenecek “Demokratikleşme süreci ve toplumsal uzlaşıda gençliğin rolü’ konulu konferans ise Kılıç’ın yoğun programı gerekçe gösterilerek iptal edildi.

 

 

IMG_2920

Emirhan Yorulmazlar (Londra Başkonsolosu), A. Çağatay Kılıç (Gençlik ve Spor Bakanı), Fatıh Ulusoy (Elçi Müsteşar)

IMG_2889 IMG_2851

Çetin Özdemir, Bakan Akif Çağatay Kılıç'a (solda) Pekünspor formasını verirken...

Çetin Özdemir, Bakan Akif Çağatay Kılıç’a (solda) Pekünspor formasını verirken…

Yorumlar

  1. naz says:

    Bakan Cagatay herhalde Recep’in cumhurbaskani secimi propagansi icin gelmis olmali.
    Degil oyumu gunahima bile vermem Vatan haini, olan Recep,e Onun ne yaptiklarini vatandas cok iyi goruyor vatandas aptal degil, aptal olan vatandaslari aptal olarak gorenler.
    Madem Turkiye Recep’in sayesinde IMF borc verebilirmis? kimi kandiriyor Mr Cagatay? kendini muhakkak.