kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2645
EURO
34,7245
STERLIN
40,5485
BITCOIN
$64.156
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

‘Kıbrıslı Türkleri temsil etmiyor’

‘Kıbrıslı Türkleri temsil etmiyor’
03.12.2012
0
A+
A-

davidBritanyalı Kıbrıslı Türk Birliği (BTCA) Muhafazakar Parti’nin Southgate Milletvekili David Burrowes’u, Kıbrıs konusunda yanlı tutum sergilediği gerekçesiyle istifaya davet etti.

Karma Parlamenterler Kıbrıs Grubu (KPKG) Başkanı olan Burrowes’a mektup gönderen birlik, söz konusu mektubu, toplum bireylerinin imzalarıyla destekledi.

Birlik konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:

‘Yıllar boyunca birçok Britanyalı Parlamenter, Kıbrıs konusunda, Kıbrıslı Türklerin görüşlerine karşı tek yanlı davranmışlardır. Bu konuda Enfield-Southgate Milletvekili olan David Burrowes çok iyi bir örnektir. Kendisi, Birleşik Krallığın Kıbrıs siyasetinde sözü geçen Karma Parlamenterler Kıbrıs Grup Başkanıdır. Burrowes’un Kıbrıs konusunu parlamentoya dengeli bir şekilde yansıtmaktan çok uzak olduğuna inanıyoruz. Kıbrıs’taki mevcut gerçekleri gözardı ederek, sahte ve yanlış demeçler vermektedir. Karma Parlamenterler Kıbrıs Grubu (KPKG) Başkanı olarak, her iki Kıbrıslı toplumu temsil ettiğini iddia etmesine rağmen, açıkca sadece Kıbrıs Rum lobicilerinin görüşlerini kabul etmektedir. Hatta  KıbrıslıTürklerin görüşlerini de almak üzere tek bir kişinin KPKG’ye davet edilmemesi çok manidardır.

KPKG Başkanı olarak, David Burrowes, diğer milletvekillerinin de Kıbrıs Rum yanlısı bir tavır almaları için etkin bir pozisyona sahiptir. Birleşik Krallık’ta yaşayan Kıbrıslı Türklerin meşru endişelerini gözardı ederek, söz konusu grup başkanlık müdafaasını imkansız kılmaktadır. Kendisi bizim görüşlerimizle ilgilenmediği için Avrupa Bakanı ve KPKG üyelerinden David Burrowes’ın sözkonusu Başkanlıktan derhal istifasını talep etmeleri ve onun yerine, çoktan beri dikkate alınmayan Kıbrıslı Türklerinin görüşlerine de saygı duyan yeni bir başkanın seçilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Bu yönde birlik ve beraberliğimizi göstermek amacıyla hepimiz adına başta Avrupa Bakanı ve Milletvekili David Liddington olmak üzere, tüm KPKG üyelerine bir mektup yazmış bulunuyoruz.'<span style=”font: 15.0px Calibri”> </span>

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.