kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.065
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Londra’nın evsizleri Enfield’a yerleştiriliyor

Londra’nın evsizleri Enfield’a yerleştiriliyor
30.11.2012
0
A+
A-

ahmet_oykenerLondra genelinde, evsizlik sorunu yaşayan binden fazla aile Enfield’deki kiralık evlere yerleştiriliyor.

Enfield’a yerleştirilen aileler Harringey, Barnet, Camden, Islington, Kensington, Chelsea ve Watham Forrest ilçelerinden geliyor.

Enfield Belediyesi’nin yaptığı açıklamaya göre, şu ana kadar sadece 142 aile yerleştirildi ancak belediyeye her ay 60 civarında yeni başvuru geliyor.

Halihazırda Enfield’da 2032 kişinin geçici konut almak için sırada beklediği kaydedilirken bölge dışından gelen yeni başvurularla belediyenin yükünün daha da arttığı öğrenildi.

Tek sorunun ev bulmak olmadığını belirten yetkililer, 2 bin 400 yeni öğrencinin de okullara yerleştirilmesi gerektiği için eğitimcilerin ve okulların da zorlandığına dikkat çektiler.

Yaşanan zorluklar, hükümetin belediye yasalarında 9 Kasım’da yaptığı değişikliklerin ardından ortaya çıktı. Bu yeni yasa uyarınca artık belediyeler bakmakla yükümlü oldukları evsizleri özel olarak kiraladıkları dairelere bir yıllık kontratlarla yerleştirebiliyor.

Uzmanlar bir çok ailenin bir yıllık kira kontratları bittiğinde yeniden evsiz kalacaklarını düşünüyor.

Enfield Belediyesi Kabine üyesi Ahmet Öykener konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, diğer Londra belediyelerinin, sorumlu oldukları aileleri, kiraların daha uygun olması nedeniyle Enfield’a yerleştirmeyi tercih ettiğini belirtti.

Öykener sözlerine şöyle devam etti: ”Evsiz ailelerin buraya yerleştirilmesi konusunda yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Çünkü özel sektörü kontrol edemiyoruz. Ancak bu durum belediyemizin eğitim, sağlık gibi kamu hizmetlerini oldukça olumsuz etkiliyor. Daha şimdiden yeni yasaların kötü etkilerini hissediyoruz. Çıkardıkları yasanın ne gibi sonuçlar doğuracağını düşünmüyor, bütün sorumluluğu yerel yönetimlere yıkıyorlar. Hükümet bir iki kişiyi zengin etmek yerine makul fiyatla kiralanabilecek sosyal konutlar inşa etmeli.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.