kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5882
EURO
34,7936
STERLIN
40,4308
BITCOIN
$64.305
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

“İngiltere’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne Anayasal Sorumlulukları” semineri gerçekleşecek

“İngiltere’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne Anayasal Sorumlulukları” semineri gerçekleşecek
07.09.2018
0
A+
A-

KIBRIS’IN İşçi Partisi Dostları, “İngiltere’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne Anayasal Sorumlulukları: Geçmiş, Bugün ve Gelecek” isminde bir seminer gerçekleşeceğini duyurdu.

Kıbrıs’ın İşçi Partisi Dostları tarafından düzenlenen seminer, 1 Ekim Pazartesi günü, Kuzey Londra’nın Wood Green bölgesinde bulunan Kıbrıs Toplum Merkezi’nde gerçekleşecek.

Seminerin saat 19.00 – 21.00 saatleri arası gerçekleştirileceği belirtilirken, ayrıca seminer sonrası yiyecek ve içecek servisi de yapılacağı belirtildi.

1 Ekim Pazar Günü, İngiltere’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne Anayasal sorumlulukları hakkında gerçekleşecek olan etkinliğe, konuşmacı olarak Kıbrıs Üniversitesi’nden Siyasi ve Tarih Profesörü Niyazi Kızılyürek, Afrika Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent, Kıbrıs Temsilciler Meclis Üyesi Anna Theologou ve Frederick Üniversitesi Hukuk Bölümü Başkanı Avukat Christos Clerides’in katılacağı duyuruldu.

Kıbrıs’ın İşçi Partisi Dostları’nın etkinlik hakkında yaptığı açıklama şöyle:

“1 Ekim Pazartesi Günü, Kıbrıs Toplum Merkezi’nde gerçekleşecek olan seminer, Birleşik Krallık’ta bir kırılma noktasına sebep olacak. Dolayısıyla Kıbrıs’ın güvenliği ve Kıbrıslıların refahı konusunda endişe duyan herkesin seminere katılmasını öneriyoruz.

Ayrıca, Kıbrıs’ın başına gelen trajedinin 1974’de işgal ile sona ermesiyle birlikte Kıbrıs Adası Türkiye tarafından yasadışı bir şekilde bölünmüştü. Seminerdeki konuşmacılar bu konuları ele alacaktır ve İngiltere’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yönelik anayasal sorumluklarına değinecekler. Bu etkinlik halka açıktır ve herkesin katılmasını bekliyoruz.”

NİYAZI KIZILYÜREK KİMDİR?

Niyazi Kızılyürek, 1959 yılında Kıbrıs’ın Bodamya köyünde doğdu, Kıbrıslı Türk akademisyen ve yazar.

1963-1964 Kıbrıs olaylarından sonra ailesi ile birlikte Akıncılar’a göç etti. Gençlik yıllarına kadar bu köyde ikamet etti. 1974’teki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’a harekât düzenlemesiyle adanın ikiye bölünmesi sonucu Kıbrıs Türk Federe Devleti sınırları içinde yaşamaya başladı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra, Bremen Üniversitesi’ne 1977’de gitti. Burada doktorasını tamamladı. Şu an Kıbrıs Üniversitesi’nin Türkoloji bölümünde yardımcı doçent olarak öğretim üyeliği yapmaktadır.

ŞENER LEVENT KİMDİR?

Şener Levent, 1948 yılında Lefkoşa’da doğdu, Kıbrıslı Türk yazar ve Afrika Gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapmaktadır. Şener Levent bir süre Rusya’da yaşadı ve eğitim gördü.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.